Prodajni predstavnik zagrebačke tvrtke pronevjerio više od pola milijuna kuna

31-godišnjak je spomenuto kazneno djelo počinio u svojstvu prodajnog predstavnika zagrebačke tvrtke na području Primorsko-goranske županije

Rijeka – Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela pronevjere proveli su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjim hrvatskim državljaninom.

Sumnja se da je počinjenjem navedenog kaznenog djela tvrtku sa sjedištem u Zagrebu oštetio za više od 500.000 kuna. Kazneno djelo je počinio u svojstvu prodajnog predstavnika odjela spomenute zagrebačke tvrtke na području Primorsko-goranske županije. Naime, u vremenu od veljače 2019. do ožujka 2020. godine nije redovito i u cijelosti na račun tvrtke polagao utržak, koji je u sklopu poslova za koje je bio zadužen preuzimao iz prodajnih aparata postavljenih u ugostiteljskim objektima na području druge županije. Na ovaj način protupravno je prisvojio novac koji mu je bio povjeren u radu oštetivši zagrebačku tvrtku za prethodno navedeni novčani iznos.

Po završetku kriminalističkog istraživanja kazneno je prijavljen nadležnom državnom odvjetništvu.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!