Projekt Arca Adriatica – Porinuće restauriranog guca iz 1970. godine sutra u Mošćeničkoj Dragi

Projekt Arca Adriatica – Porinuće restauriranog guca iz 1970. godine sutra u Mošćeničkoj Dragi

Ilustracija

Barka je obnovljena u sklopu projekta ARCA ADRIATICA, a njenu restauraciju provela je Koordinacija udruga za očuvanje i revitalizaciju pomorske, ribarske i brodograđevne baštine Kvarnera i lstre

Rijeka – Sutra će se s početkom u 18.00 sati na rivi u Mošćeničkoj Dragi – Istezalište barki (škalada) održati porinuće obnovljene barke – guca iz 1970. godine.

Barka je obnovljena u sklopu projekta ARCA ADRIATICA, a njenu restauraciju provela je Koordinacija udruga za očuvanje i revitalizaciju pomorske, ribarske i brodograđevne baštine Kvarnera i lstre. Primorsko-goranska županija je vodeći partner projekta koji je nastavak MALE BARKE 2, a glavni cilj mu je zaštititi postojeću materijalnu i nematerijalnu pomorsku baštinu te ju kroz niz mjera sustavno iskoristiti kako bi se razvio i zaživio zajednički turistički proizvod.

Događaju će prisustvovati zamjenica župana Marina Medarić, načelnik Općine Mošćenička Draga Rikardo Staraj, pročelnica UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj Melita Raukar, predsjednik Koordinacije udruga za očuvanje i revitalizaciju pomorske, ribarske i brodograđevne baštine Kvarnera i Istre Robert Mohović, direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov, vlasnik barke Marcello Hubička te brodograditelji Loris Rubinić i Josip Rubinić.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!