Protagonisti Challenge Toura u Rijeci priredili ekstremni show uoči 21. Pannonian Challengea

Protagonisti Challenge Toura u Rijeci priredili ekstremni show uoči 21. Pannonian Challengea

FOTO: Marin Stupar

Užarena atmosfera Challenge Toura u Rijeci izvukla je ono najbolje iz svih natjecatelja, a pobjedu su naposljetku odnijeli Fran Zeman u BMX Freestyleu, Domagoj Gudac u Skateu i Tin Hadžiomerspahić u Inlineu

Rijeka – Sunce, more, ekstremni sport, urbana kultura, adrenalin, vrhunski trikovi, neugodni padovi i bespogovorno poštivanje mjera epidemiološke zaštite – tako se najbolje može sažeti posljednja etapa Challenge Toura 2020., koja je u sklopu projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture napravila savršenu uvertiru u 21. Pannonian Challenge. Riječki skate park na Krnjevu tako je proteklog vikenda, 11. srpnja, ugostio najbolje domaće BMX Freestyle, Skate i Inline vozače, koji su u prvoklasnom natjecanju dali uistinu sve od sebe, čak i na gotovo nesnosnoj vrućini već užarenog poligona.

Baš kao i tjedan dana ranije u Zagrebu, cjelokupna organizacija ovog natjecanja bila je u skladu s preporukama Stožera civilne zaštite RH i HZJZ-a, pa se uz zaštitne maske i dezinficijense na dostupnim mjestima svim posjetiteljima skate parka na Krnjevu mjerila tjelesna temperatura, kako bi se zagarantirala sigurnost. Grad koji teče stoga je opravdao titulu Europske prijestolnice (urbane) kulture i nastupima preko 25 BMX Freestyle, Skate i Inline vozača na jedan dan se prometnuo i u središte ekstremnog sporta.

Iako je BMX Freestyle bio najzastupljeniji u Zagrebu, skate park u Rijeci je ipak omogućio svim rolerima i skaterima da pokažu što znaju. Naravno, oni su to objeručke prihvatili, pa je u velikoj konkurenciji Inline discipline slavio Tin Hadžiomerspahić, a iza sebe je ostavio zagrebačkog pobjednika Svena Buršića na drugom i Matiju Kunšteka na trećem mjestu. S druge strane, skateri, koji su okupirali Krnjevo, pružili su odlične nastupe, pa je najbolje ocjene zavrijedio Domagoj Gudac, koji je svojim trikovima nadjačao drugoplasiranog Brunu Branića i trećeplasiranog Marina Marzekića. Naposljetku, vrhunskim contestom u BMX Freestyleu dovršen je Challenge Tour u Rijeci, u kojemu je pobjedu odnio Fran Zeman, ispred odličnog Kristijana Jergovića na drugom i talentiranog Kristiana Gergetu na trećem mjestu.

Za kraj, održalo se i natjecanje u izvođenju najboljeg trika za sve tri discipline, tako je u inline disciplini najbolji trik izveo Tin Hadžiomerspahić, svojim skateom najbolje je trik izveo Bruno Vranić dok je Fran Zeman izveo najbolji trik na BMXu.

Svi pobjednici, a i oni kojima je lošiji plasman u skate parku na Krnjevu postao dodatna motivacija, već su bez zadrške najavili i svoj skorašnji pohod na Osijek – na 21. Pannonian Challenge, koji se na lijevoj obali Drave održava od 12. do 16. kolovoza, dok se festivalske aktivnosti naknadno nastavljaju i krajem kolovoza na popularnom varaždinskom Špancirfestu.