Proteklog vikenda u 26 prometnih nesreća jedna osoba teže, a osam lakše ozlijeđeno

Izdvajamo vozača osobnog vozila marke „Volkswagen“, slovenskih registarskih oznaka, zatečenog u vožnji u alkoholiziranom stanju. Riječ je o 62-godišnjem slovenskom državljaninu  kojega je policija prekjučer poslije pola noći zatekla u Malinskoj gdje je vozilom upravljao s koncentracijom alkohola od 2,23 g/kg.

Rijeka – Proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 26 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže, a osam ih je lakše ozlijeđeno. Teško je ozlijeđen 52-godišnji vozač u nesreći koja se dogodila u petak, 5. travnja u večernjim satima u Kostreni. Upravljajući osobnim vozilom marke Lancia, riječkih registarskih oznaka, u zavoju je izgubio nadzor nad vozilom i udario u betonski ivičnjak. Liječnička pomoć mu je pružena u KBC Rijeka.

Tijekom spomenutog razdoblja policija je evidentirala i počinjenje prekršaja u prometu. Izdvajamo vozača osobnog vozila marke „Volkswagen“, slovenskih registarskih oznaka, zatečenog u vožnji u alkoholiziranom stanju. Riječ je o 62-godišnjem slovenskom državljaninu  kojega je policija prekjučer poslije pola noći zatekla u Malinskoj gdje je vozilom upravljao s koncentracijom alkohola od 2,23 g/kg. Kako ne bi nastavio činjenje prekršaja i ugrožavanje sigurnosti u prometu, priveden je u policijske prostorije na postupanje, kao i na nadležni općinski sud gdje je prekršajno sankcioniran.

Prekjučer je i u Crikvenici oko 2 sata priveden 39-godišnji alkoholizirani vozač osobnog vozila. Policija ga je zatekla kada je vozilom marke Fiat, riječkih registarskih oznaka, upravljao u vrijeme važeće mu zabrane upravljanja osobnim vozilom B kategorije. K tome je odbio provjeru alkoholiziranosti, a kod sebe nije imao ni osobnu iskaznicu. U isto vrijeme oko 2.40 sati u počinjenju prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola zatečen je u Malom Lošinju i 18-godišnji hrvatski državljanin. On je osobnim vozilom marke Opel, riječkih registarskih oznaka, upravljao s koncentracijom alkohola od 0,42 g/kg i bez vozačke dozvole, odnosno, prije stjecanja prava na upravljanje vozilom B kategorije.

U alkoholiziranom stanju u nedjelju je na području Vrbovskog 26-godišnji vozač osobnog vozila pak izazvao prometnu nesreću. Upravljajući vozilom marke  „VW Polo“, riječkih registarskih oznaka, pri koncentraciji alkohola od 1,95 g/kg  prešao je na suprotnu stranu kolnika i udario u osobno vozilo marke Audi, kojim je upravljao 65-godišnji hrvatski državljanin. Zbog zadobivenih ozljeda, 65-godišnjak je prevezen u Opću bolnicu Ogulin gdje su mu konstatirane lakše ozljede.

Preksinoć je na autocesti Rijeka –Zagreb kod Vrbovskog zaustavljen i 33-godišnji vozač osobnog vozila marke Renault, riječkih registarskih oznaka, koji je kod sebe imao manju količinu droge (joint). Budući da je odbio testiranje na alkohol i droge, priveden je u policijske prostorije gdje je po završetku postupanja sankcioniran kao i svi ostali počinitelji sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, ali i prema Zakonu o suzbijanju zlouporabe droga.

Tijekom vikenda u prometu na GP Rupa zatečena su i dva vozača teretnog i osobnog vozila kojima su istekle prometne dozvole. I ovom prilikom pozivamo sve sudionike na dosljedno poštivanje prometnih propisa i oprez kako bi se smanjio broj nesreća, a i povećao stupanj opće sigurnosti u prometu.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!