Prvi korak prema štrajku: U brodogradilištu 3. maj pokrenut postupak mirenja, plaće još ‘nema na vidiku’

Danas se održava Glavna skupština Uljanika, a predstavnici sindikata pozvali su sve radnike, koji su dioničari brodograđevne tvrtke, da ne daju razrješenicu Upravi ni Nadzornom odboru, da izaberu novi Nadzorni odbor, u kojemu bi bio i jedan predstavnik 3. maja, te da potom za novog direktora izaberu nekog od zaposlenika tog brodogradilišta.

Rijeka – Predstavnici sindikata u brodogradilištu 3. maj zbog neisplaćenih plaća pokrenuli su postupak mirenja. Ovaj postupak traje pet dana i preduvjet je za ponovno pokretanje štrajka, što se čini izglednom opcijom ukoliko se do kraja tjedna ne prikupi dovoljno sredstva za isplatu plaća.

Prema kolektivnom ugovoru, zadnji rok za isplatu plaća bio je ponedjeljak, no uprava Uljanika koji je vlasnik 3. maja još uvijek nije osigurala sredstva za zaslužene naknade. Danas se održava Glavna skupština Uljanika, a predstavnici sindikata pozvali su sve radnike, koji su dioničari brodograđevne tvrtke, da ne daju razrješenicu Upravi ni Nadzornom odboru, da izaberu novi Nadzorni odbor, u kojemu bi bio i jedan predstavnik 3. maja, te da potom za novog direktora izaberu nekog od zaposlenika tog brodogradilišta.

Puno veći problem od trenutne nelikvidnosti, zbog koje nisu isplaćene plaće, za 3. maj predstavlja dugoročna blokada računa zbog koje će se 24. listopada, nakon što račun bude u neprekidnoj blokadi 60 dana, steći uvjeti za stečaj. Stoga su sindikalisti još jednom pozvali vjerovnike da privremeno deblokiraju račun, kako bi se izbjegao “najcrnji scenarij”.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!