Prvi nalazi liječenja male Mile Rončević bolji od svih očekivanja: ‘Ona izgleda super, odličnog je stanja’

Milin otac Marin Rončević poručio je kako je teška borba i dalje pred njima, da je transplantacija koju Mila očekuje opasna i kako bolest u narednih pet godina može naći neki put.

Rijeka – Prvi nalazi liječenja male Mile Rončević u SAD-u bolji su od očekivanih, javio je njen otac Marin, a prenio Index.

Djevojčica koja je ujedinila Hrvatsku u fantastičnoj humanitarnoj akciji koja je u svega nekoliko dana skupila dvostruko više novaca nego što je potrebno za spasonosno liječenje u Americi, nakon polovice prvog ciklusa liječenja „izgleda super i osjeća se odlično“.

– Nakon što smo divljali i skakali i zvali rođake i prijatelje evo pišem poruku. MRD joj je manji od 0,1 posto. Ono što je bitno je da ni u najluđim snovima nitko nije očekivao takvu reakciju na liječenje, poručio je Marin Rončević.

Index prenosi njegove riječi kako je u Hrvatskoj Milin MRD bio 88 pa potom 50 posto. Sada je ispod 0,1. Marin je dodao kako bi sve ispod 10 posto bilo super, ispod 5 odlično, ali kako je ovaj rezultat nevjerojatan.

Poručio je kako je teška borba i dalje pred njima, da je transplantacija koju Mila očekuje opasna i kako bolest u narednih pet godina može naći neki put.

– Ali, ovo je izvan svih očekivanja, dobar rezultat nakon samo pola prvog ciklusa. A ona izgleda super, odličnog je stanja, dodao je Milin otac u izjavi za Index.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!