Prvo izdanje Dječjeg festivala sporta održano u dvorani na Zametu

Prvo izdanje Dječjeg festivala sporta održano u dvorani na Zametu

FOTO: rss.hr

Cilj ove manifestacije je da se uz postojeću Olimpijadu dječjih vrtića, dodatno oplemeniti i proširiti promicanje sportske kulture među djecom

Rijeka – Zajednica sportskih udruga grada Rijeke „Riječki sportski savez“ uz potporu i pokroviteljstvo Grada Rijeke, po prvi puta organizirala je Dječji festival sporta za djecu predškolskog uzrasta.

Cilj ove manifestacije je da se uz postojeću Olimpijadu dječjih vrtića, dodatno oplemeniti i proširiti promicanje sportske kulture među djecom. Sve je organizirano putem stanica za grupe na kojim su se uz prezentaciju različitih sportova na praktičan način, djeca mogla i oprobati . Atletika, gimnastika, judo, karate, kendo, odbojka, rukomet, nogomet, košarka, sa svojim trenerima i stručnim osobljem, prilagodili su svoje sportske sadržaje riječkim mališanima. Uz sportove djeca su se upoznala i s projektima Školica zdrave prehrane, gdje su imali štand sa zdravom hranom i napicima te u projektu Eco Corner, na kojem su se učili o recikliranju i važnosti odvajanja otpada..

Na festivalu je sudjelovalo 280 djevojčica i dječaka predškolskog uzrasta, djece dječjih vrtića grada Rijeke.

Sva djeca su dobila učesničke medalje, prikladne majice a za slatki dio poklona se potrudio Djed mraz.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!