Psihijatrijskoj bolnici Rab 15 milijuna kuna za dovršetak preostala dva paviljona

Psihijatrijskoj bolnici Rab 15 milijuna kuna za dovršetak preostala dva paviljona

Psihijatrijska bolnica Rab / Izvor pgz.hr

U posljednjih 17 godina Županija je za rekonstruiranje i opremanje prostora i potrebnih pratećih sadržaja bolnice uložila više od 58 milijuna kuna, čemu treba pridodati i dodatnih gotovo 40 milijuna kuna koje je bolnica izdvojila iz vlastitih sredstava.

Rab/Rijeka – Tijekom nedavnog boravka na otoku Rabu, župan Zlatko Komadina posjetio je Psihijatrijsku bolnicu Rab gdje su ga primili ravnateljica Vesna Šendula-Jengić te predsjednik UV Bolnice Marin Lazarić. Razgovaralo se o planiranju proračuna za 2019. godinu s projekcijom na 2020. godinu u kojemu je predviđeno oko 15 milijuna kuna za dovršetak preostala dva paviljona Psihijatrijske bolnice Rab čime bi se stvorili bolji uvjeti za smještaj korisnika.

– Na taj način zaokružujemo investicijski ciklus obnove svih objekata Bolnice i stvaraju se uvjeti za otvaranje bolnice stanovnicima otoka, a što je već započelo kroz fizikalnu terapiju. Pripremamo i novi razvojni ciklus koji je vezan uz promjenu zakonske regulative kojom bi omogućili Bolnici i tretman vanjskih korisnika s obzirom na bolesti starenja, rekao je Komadina.

Psihijatrijska bolnica Rab najveća je ustanova sekundarne zdravstvene zaštite u vlasništvu Primorsko-goranske županije.

U posljednjih 17 godina Županija je za rekonstruiranje i opremanje prostora i potrebnih pratećih sadržaja bolnice uložila više od 58 milijuna kuna, čemu treba pridodati i dodatnih gotovo 40 milijuna kuna koje je bolnica izdvojila iz vlastitih sredstava. Godišnja ulaganja samo na razini održavanja prostora i infrastrukture iznose oko 4 milijuna kuna.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!