Putnici koji dolaze iz zelenih područja EU ne trebaju PCR test, ostali ga trebaju

Što se tiče trećih zemalja, oni ne mogu peko državne granice, osim iznimke u kojima moraju posjedovati negativni PCR test. Iznimka su zdravstveni i pogranični radnici, učenici i studenti.

Rijeka – Danas je donesena i nova odluka kojom se ograničava prijelaz na graničnim prijelazima Republike Hrvatske.

– Novi prijedlog usklađen je s EU i veže se na europske regije po karti ECDC-a. Putnici koji dolaze iz zelenih područja EU ne trebaju PCR test niti ispunjavanje dodatnih uvjeta za ulazak u Hrvatsku, pojasnio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Svi ostali putnici koji dolaze iz EU trebaju predočiti negativni PCR test koji nije stariji od 48 sati ili se na covid testirati pri dolasku u Hrvatsku i biti u samoizolaciji do dospijeća nalaza. Postoji izuzetak, a radi se o pograničnim radnicima, studentima i učenicima, pomorcima, osobama koje putuju iz nužnih privatnih ili poslovnih razloga te pacijentima koji putuju iz nužnih razloga – kazao je Božinović.

Što se tiče trećih zemalja, kaže ministar, oni ne mogu peko državne granice, osim iznimke u kojima moraju posjedovati negativni PCR test. Iznimka su zdravstveni i pogranični radnici, učenici i studenti.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }