Radionica video reportaže u Art kinu za članove Filmskog kluba 54+

Cilj ove radionice je približiti sudionicima proces kreiranja medijskog proizvoda. Radionica se sastoji od kraćeg teorijskog dijela i praktičnog rada na terenu, odnosno usvajanja specifičnih vještina produkcije digitalnih audio-video sadržaja i razumijevanje osnovnih elemenata audio vizualnog sadržaja (slaganje priče, snimanja digitalnom kamerom, tehnika digitalne montaže…).

Rijeka – Od utorka, 13. studenoga do petka, 16. studenoga u organizaciji Art-kina održat će se radionica video reportaže namijenjena članovima Filmskog kluba 54+. Sudionici će tijekom četverodnevne radionice imati priliku savladati osnove snimanja i montiranja video reportaže. Radionica će se održati u Mini Art-kinu, a vodit će je redateljica i novinarka Sanja Kapidžić.

Cilj ove radionice je približiti sudionicima proces kreiranja medijskog proizvoda. Radionica se sastoji od kraćeg teorijskog dijela i praktičnog rada na terenu, odnosno usvajanja specifičnih vještina produkcije digitalnih audio-video sadržaja i razumijevanje osnovnih elemenata audio vizualnog sadržaja (slaganje priče, snimanja digitalnom kamerom, tehnika digitalne montaže…). Tijekom prva dva dana radionice, 13. i 14. studenog, sudionici će se upoznavati s tehničkom stranom snimanja videa i zvuka te osmišljavanjem video reportaže. Drugoga dana također slijedi i prvo snimanje materijala za video reportažu, a program radionice 15. studenog bit će posvećen pregledavanju, komentiranju i odabiru snimljenog materijala koji će biti iskorišten u reportaži. Zadnjeg dana radionice, 16. studenog, voditeljica radionice će montirati odabrani materijal u reportažu, dok će polaznici pratiti proces montaže.

Broj polaznika radionice je ograničen, stoga se zainteresirani članovi Filmskog kluba 54+ pozivaju da se čim prije prijave.

Ako niste član Filmskog kluba 54+, a navršili ste 55 godina i željeli biste sudjelovati u radionici, možete se učlaniti na početku radionice, u utorak 13. studenog, na redovnim sastancima Filmskog kluba 54+ svake druge srijede i tijekom redovnog radnog vremena blagajne Art-kina. Za sve sudionike radionice Art-kino će osigurati jelo i piće.

Polaznicima koji uspješno prođu sve faze ove četverodnevne radionice bit će ponuđena mogućnost da se samostalno okušaju u snimanju video reportaža s budućih događanja i aktivnosti organiziranih u okviru projekta Art-kina Moja filmska priča. Idući sastanak Filmskog kluba 54+ je u srijedu, 14. studenoga u 18 sati.

Prijave na radionicu su moguće putem e-mail adrese projekti@art-kino.hr, dok se više informacija može dobiti na telefonskom broju 051 445 742 (od 8 do 16 sati).

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!