Radovi u Krešimirovoj možda ipak neće trajati godinu dana – Rok će se skratiti ovisno o situaciji ‘pod zemljom’

Radovi u Krešimirovoj možda ipak neće trajati godinu dana – Rok će se skratiti ovisno o situaciji ‘pod zemljom’

Arhiva Torpedo media

Prema riječima gradonačelnika Obersnela, rok će se pokušati skratiti ovisno o pronađenom u podzemlju ceste, što se zasad čini mogućim, u čemu su investitori u suglasnosti s izvođačem radova, a gradonačelnik smatra kako se promet generalno odvija na zadovoljavajući način ukoliko se svi sudionici u prometu budu pridržavali nove regulacije prometa.

Rijeka – Nezavisni vijećnik Marinko Koljanin na današnjoj je sjednici Gradskog vijeća spomenuo započete radove na rekonstrukciji Krešimirove ulice, uz novouspostavljeni režim prometa koji će trajati oko godinu dana, navevši kako su zbog toga nastale gužve u gradskom prometu. Vijećnik je kazao kako je rok od godinu dana prevelik za dionicu od 930 metara, navodeći kako će radovi na 2.400 metara dug Pelješki most biti gotov za tri godine, te upitao je li bilo pokušaja da se taj rok smanji i da li se može smanjiti, budući da građani gube vrijeme i strpljenje u gužvama koje će biti još veće u rujnu.

Gradonačelnik Obersnel naveo je kako situacija nije usporediva s Pelješkim mostom, čija izgradnja traje godinama, no kako je usporediva s izgradnjom pristupnih cesta tom mostu. Rekao je kako se projekt rekonstrukcije ceste dijelom koristi europskim novcem koji ulaže KD ViK, te kako postoje stroga pravila natječaja i financiranja, pri čemu bi odstupanja od tih pravila dovela do dodatnih troškova, kazni i korekcija u cijeni. Obersnel je rekao kako se projekt mora pridržavati definirane tehnologije, dodavši kako je ponekad jednostavnije graditi nešto novo, nego rekonstruirajući postojeće budući da su ispod ceste i instalacije koje se ne mogu tek tako zakopati.

Prema njegovim riječima, rok će se pokušati skratiti ovisno o pronađenom u podzemlju ceste, što se zasad čini mogućim, u čemu su investitori u suglasnosti s izvođačem radova, a gradonačelnik smatra kako se promet generalno odvija na zadovoljavajući način ukoliko se svi sudionici u prometu budu pridržavali nove regulacije prometa. Ljudi iz Rijeka prometa i prometne policije su dnevno na terenu i unaprjeđuju prometno rješenje ukoliko se to može napraviti.

Marinko Koljanin pozdravio je moguće skraćenje roka radova, dodavši kako bi kod ovakvih radova trebalo uzeti u obzir mogućnost dvosmjenskog rada, budući da je u pitanju kapitalna ulica koja je ključna za gradski promet, te kako bi ovi skuplji radovi smanjili troškove građana koji moraju obilaziti ovu ulicu u dužem vremenskom periodu.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!