FOTO Radovi vrijedni tri milijuna kuna: Vatrogasci dobivaju bolje uvjete u trening centru Šapjane

Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.013.632,94 kn, a sufinancira se sredstvima Primorsko-goranske županije, EU i Vatrogasne zajednice PGŽ. Završetak radova očekuje se do kraja siječnja 2020. godine.

Šapjane – Zamjenik župana Marko Boras Mandić sa suradnicima obišao je Centar za obuku interventnih službi Primorsko-goranske županije – Šapjane gdje su se upoznali sa dosadašnjim tijekom radova na energetskoj obnovi upravne zgrade.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.013.632,94 kn, a sufinancira se sredstvima Primorsko-goranske županije, EU i Vatrogasne zajednice PGŽ. Završetak radova očekuje se do kraja siječnja 2020. godine.

Zamjenik župana Marko Boras Mandić prilikom obilaska istaknuo je zadovoljstvo činjenicom da se tijekom cjelokupnog trajanja radova u centru nesmetano odvija edukacija što sada na godišnjoj razini znači više od 2000 polaznika.

– Vatrogasci će svojim radom u prilagodbi prostora ostvariti uštedu od cca. 100.000,00 kuna. Uređenje prostora 1. kata planirano je realizirati do konca mjeseca travnja 2020. godine. Stavljanjem u funkciju upravne zgrade pored nastavne uloge, ostvarili bi se preduvjeti i za učinkoviti rad Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije. Nadalje, omogućilo bi se alternativno rješenje za izdvojeni rad vatrogasnih snaga kao i Centra 112 (komunikacija putem optičkih kablova te sustava radio veza). VZ PGŽ u sklopu Centra za obuku interventnih službi uz financijsku pomoć Primorsko-goranske županije nabavila je i kavez za orijentaciju (labirint) koji će se koristi za vježbanje i obuku vatrogasaca te pripadnika operativnih snaga civilne zaštite u uvjetima smanjene vidljivosti u zatvorenom prostoru. U tijeku su pripreme radnje vezane uz uspostavu nadzora sa snimanjem kretanja u prostoru, a kompletno uređenje prostora se očekuje do konca mjeseca svibnja 2020. godine. Hrvatska vatrogasna zajednica (Glavni vatrogasni zapovjednik RH) uputila je zahtjev prema Ministarstvu obrane Republike Hrvatske za izradu građevinskih radova (zemljani iskopi) unutar Centra za obuku interventnih službi, a građevinske radove u 2020. godini izvodila bi inženjerijska postrojba HV, istaknuto je prilikom obilaska.

Radovi Vrijedni Tri Milijuna Kuna: Vatrogasci Dobivaju Bolje Uvjete U Trening Centru Šapjane

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!