Rast broja hospitaliziranih u riječkom KBC-u

Ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je povećan u odnosu na jučer za 9 osoba te iznosi 35

Rijeka – Danas je u PGŽ 65 novooboljelih osoba, 55 ih je ozdravilo, dok je broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti 650.

36 novooboljelih osoba su iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 10 sa Krka, 8 sa Crikveničko-vinodolske rivijere, 6 iz GK, 4 sa Liburnijskog područja te 1 sa Raba.

U skupini radno aktivnih stanovnika je 45 novooboljelih osoba, 16 su osobe iz mlađih dobnih skupina, a 4 su osobe starije od 65 godina. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1317 uzoraka briseva, što znači kako se udio pozitivnih unutar broja testiranih uzoraka iznosi 4.96%.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je povećan u odnosu na jučer za 9 osoba te iznosi 35. U KBC-u Rijeka se u jedinici intezivne skrbi na respiratoru nalazi 5 osoba.

Tijekom jučerašnjeg dana nije bilo preminulih osoba od posljedica COVID-19 bolesti. Udio hospitaliziranih od COVID-19 bolesti unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva se zbog rasta broja aktivnih slučajeva, ali i rasta broja hospitaliziranih povećao na 5.38%.