Razgovor s jednim od autora novog Armadinog navijačkog hita – Pjesma je snimljena iz gušta i isključivo je namijenjena izvođenju na tribini

Razgovor s jednim od autora novog Armadinog navijačkog hita – Pjesma je snimljena iz gušta i isključivo je namijenjena izvođenju na tribini

VIDEO: Bad Beat

 – Reakcije na pjesmu su iznenađujuće dobre. Bilo je nekih naznaka da će biti prihvaćena. Jedan mi je prijatelj rekao kako njegova kćerka stalno pjevuši ovu pjesmu jer joj je on pustio onu verziju s mobitela, a reakcija djeteta je najiskrenija, tu nema prevare, rekao je Nikola Felker – jedan od autora novog navijačkog hita Armade

Vrbnik – Nova navijačka pjesma Armade koja je ovih dana u osvajanje publike krenula s društvenih mreža glazbenu podlogu je našla u popularnim “Mućkama” – BBC – evoj humorističnoj seriji čija popularnost i kultni status unatoč činjenici da je snimana prije više od trideset godina ne jenjava. Povodom lansiranja ovog zanimljivog glazbeno – navijačkog uratka, razgovarali smo s Nikolom Felkerom, glazbenikom i članom Armade iz Vrbnika čija je ideja i inicijativa pokrenula cijelu priču.

TM: Tko sve stoji iza ovog glazbenog uratka?

NF: Tekst za pjesmu sam napravio još pred 5-6 godina, ali sam zapeo na zadnjem stihu. Nikako da ga složim do kraja, pa sam pustio nek stoji. Nedavno sam sa svojim prijateljem Antoniom Pribanićem iz Armadine OFC (Over Forty Crew) slučajno u razgovoru došao na temu o nekim idejama za nove pjesme koje bi se mogle pjevati na našem zapadu (pardon sjeveru) i spomenuo mu ovu moju ideju sa “mućkama”. Čovjek je kao iz rukava izbacio zadnji stih koji mi je falio i tako je to krenulo. Antoniu se baš svidjela cijela ta ideja pa me potaknuo da ju podijelim s ostatkom naše ekipe. Uzeo sam gitaru, otpjevao pjesmu, snimio je mobitelom i podijelio je sa svojim OFC – ovcima. Pjesma se svidjela svima pa smo je odlučili snimiti kako ne bi pala u zaborav kao još neke pjesme koje su se znale pjevati na gostovanjima na kojima nije bilo previše ljudi i koje nikad nisu doživjele da ih pjeva cijela Kantrida. Dakle,mogu slobodno reći da iza ovog stoji cijeli OFC.

TM: Zašto ste za obradu izabrali baš temu iz “Mućki” ?

NF: Mućke su serija koju svi, ali baš svi vole i gledaju je oduvijek, praktički smo odrasli na toj seriji. Melodija je toliko vesela i pjevna, doslovno ne silazi s usana. Ta pjesma je odabrala nas, a ne mi nju, čudi me samo da je već nije netko prije obradio.

TM: Kako ste zadovoljni prijemom pjesme u navijačkim krugovima?

NF: Reakcije na pjesmu su iznenađujuće dobre. Bilo je nekih naznaka da će biti prihvaćena. Jedan mi je prijatelj rekao kako njegova kćerka stalno pjevuši ovu pjesmu jer joj je on pustio onu verziju s mobitela, a reakcija djeteta je najiskrenija, tu nema prevare. Međutim ovo što se dogodilo ovih dana nakon puštanja BadBeatovog video spota je premašilo sva naša očekivanja. Mi smo samo htjeli olakšati ekipi s tribine, da im pjesma lakše uđe u uho.

TM: Kako je teklo snimanje, gdje se snimalo i postoje li planovi za neke nove projekte?

NF: Snimanje pjesme je bio cjelodnevni događaj. Obzirom da je pjesma snimana na mom Krku u “Studio Mamut” kod Kristiana Vasilića, napravili smo od tog dana lijep izlet i cjelodnevno druženje. Bilo nas je petnaestak “slavuja” kako se mi šalimo sami sa sobom. Prije samog pjevanja, glazbeni dio smo odradili Ivan Dminić iz Vrbnika i ja. Budući da ovi “slavuji” pjevaju po posebnim notama (onim pivskim), podmazali smo grla i opušteno i s osmijehom na licu stali pred mikrofon. Nakon snimanja sam poveo dečke u svoj Vrbnik na “team building”. Dečkima je sve ovo bilo jedno novo iskustvo, ali jako su se dobro snašli i toliko uživali u tome da smo odmah odlučili nastaviti snimati neke pjesme koje moramo oteti zaboravu ili pak neke nove. Na kraju bi htio napomenuti da smatram da smo i s ovim razgovorom dobili malo previše medijske pažnje i da nam je cilj isključivo bio raditi u korist Armade i tribine, namjera nam nikada nije bila pretvoriti se u projekt poput recimo Zaprešić boysa.

Vokalnoj izvedbi OFC-a dodan je video materijal kojeg popisuje popularni kroničar HNK Rijeke, Bad Beat a kako sve to skupa zvuči i izgleda pogledajte na videu ispod teksta.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!