REAGIRANJE UREDA GRADA RIJEKE Nesavjesno ponašanje predstavnika Akcije mladih

Bez namjere ulaženja u polemiku s predstavnicima Akcije mladih, koji bi najprije trebali proći elementarnu edukaciju ili se bazično informirati o nadležnostima naglašavamo da su predstavnici Akcije mladih, sudionici konferencije za medije, činom bacanja otpada u prostor zgrade gradske uprave ugrozili zdravlje zaposlenika gradske uprave, predstavnika medija i brojnih građana koji iz različitih razloga dnevno dolaze u zgradu uprave, stoji u reakciji iz Ureda Grada Rijeke.

Rijeka – U zgradu gradske uprave na Korzu 16 danas su predstavnici političke stranke Akcija mladih pod motom „Vreće smeća ispred Gradskog vijeća!“ iskrcale nekoliko vreća s otpadom, što je izazvalo reakciju Ureda Grada Rijeke iz kojeg je stigla osuda ove akcije:

Vreće sa smećem ova je politička stranka donijela ispred zgrade gradske uprave na Korzu 16 u sklopu održavanja konferencije za medije na temu gospodarenja otpadom. Vreće sa smećem su po završetku konferencije za medije bacili u ulazni prostor zgrade gradske uprave, o čemu je policija napravila uviđaj.

Uz smeće, ostavili su i nesuvislu pisanu objavu za medije u kojoj, uz neargumentirane uvrede upućene čelnicima jedinica lokalne samouprave i direktorima trgovačkih i komunalnih društava, pokazuju i potpuno nesnalaženje s razinama nadležnosti u procesu gospodarenja otpadom.

Bez namjere ulaženja u polemiku s predstavnicima Akcije mladih, koji bi najprije trebali proći elementarnu edukaciju ili se bazično informirati o nadležnostima naglašavamo da su predstavnici Akcije mladih, sudionici konferencije za medije, činom bacanja otpada u prostor zgrade gradske uprave ugrozili zdravlje zaposlenika gradske uprave, predstavnika medija i brojnih građana koji iz različitih razloga dnevno dolaze u zgradu uprave.

Ovaj je čin osobito neprihvatljiv u trenutku ponovne eskalacije COVID-19, odnosno, predstavlja direktno nepoštivanje epidemioloških preporuka koje se povode u svim zgradama gradske uprave kako bi se spriječilo potencijalno širenje zaraze među građanima Rijeke. Prostor ulaza u zgradu gradske uprave na Korzu 16 očišćen je od odbačenih vreća sa smećem i dezinficiran, tako da je ulazak u zgradu ponovo epidemiološki siguran za sve građane.

Građanske akcije i različiti oblici prosvjedovanja i skretanja pažnje na teme koje su od interesa javnosti dio su demokratskog društva, no one svakako ne podrazumijevaju da je dopušteno istovremeno ugrožavati zdravlje onih na čiju se dobrobit određena akcija odnosi. Ovaj konkretan čin nije čak ni građanska akcija, nego potpuno neprimjereno ponašanje jedne političke stranke koja očito ne razumije ili ne zna da se u zgradi gradske uprave Gradsko vijeće, kojem su otpad svojim sloganom namijenili, sastaje tek jednom mjesečno.

Za razliku od toga, u zgradi svakodnevno borave građani i zaposlenici uprave pa Akcija mladih, iako tvrdi da se ovime zalaže za građane Rijeke, zapravo tim građanima izravno ugrožava zdravlje, stoji u reakciji iz Ureda Grada Rijeke.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!