Redovna press konferencija Nacionalnog stožera – 56 novozaraženih, najavljeno otvaranje trgovina u sklopu tržnica

Redovna press konferencija Nacionalnog stožera – 56 novozaraženih, najavljeno otvaranje trgovina u sklopu tržnica

FOTO: Screenshot YouTube

56 novih bolesnika, ukupan broj zaraženih je 551

Zagreb – Na redovnoj jutarnjoj press konferenciji članovi Nacionalnog stožera civilne zaštite izvijestili su javnost od trenutnoj situaciji u državi što se tiče epidemije korona virusa.

– Imamo 56 novih bolesnika, što daje brojku od 551 bolesnika. I protekla 24 sata detektirano je 70 novih bolesnika. I dalje smo u fazi linearnog rasta, što je dobro. Prosječna dob bolesnika je 48,02 godine. Od ukupnog broja zaraženih 46 je posto žena. Postotak bolesnika iznad 60 godina je 25 posto. Od zaraze korona virusom oporavilo se 37 osoba, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

– Naš rast je linearan što ukazuje na to da se građani pridržavaju propisanih uputa. Prva odluka se odnosi na dopuštenje rada određenih specijaliziranih trgovina u sastavu tržnica kako bi se povećao kapacitet opskrbe hrvatskih građana i pomoglo hrvatskoj poljoprivredi. To su dućani koji prodaju hranu, higijenske artikle, poljoprivredne trgovine i dućani koji prodaju hranu za životinje. Stožeri Civilne zaštite moraju posebnu pozornost obratiti na situaciju na tržnicama. Kad se provjeri je li sve u redu, kroz par sati, očekujemo da će te trgovine početi raditi. Dokle god postoji linearni rast popuštat ćemo mjere kako bismo sve više i sve optimalnije funkcionirali u ovim izvanrednim uvjetima, rekao je ministar unutarnjih poslova Božinović.

Javnosti se o problemu lažnih volontera Crvenog križa obratio Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa:

– Ne otvarajte vrata onima koji od vas traže novac. Naši volonteri ne traže novac. Molim sve one koje su volonteri tražili novac neka to dojave našoj policiji. Mi skrbimo za oko 10 tisuća obitelji. Molim građane i da ne doživljavaju naše volontere kao kurirsku službu.

Na pitanje o osobama na respiratoru profesorica Markotić je odgovorila:

– Osam osoba je na respiratoru. Supruga umrlog leži na običnom odjelu, nije životno ugrožena.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!