Regija za kvalitetan život i rad: Regionalna razvojna agencija predstavila kampanju ‘Preseli se u PGŽ’

Regija za kvalitetan život i rad: Regionalna razvojna agencija predstavila kampanju ‘Preseli se u PGŽ’

Izvor: uniri.hr

Također su predstavljeni promotivni filmići s dvanaest istaknutih stanovnika ove regije, iz različitih društvenih sfera – od znanosti i gospodarstva do kulture i sporta – koji će se objavljivati na stranicama agencije, ali i koristiti u promociji Primorsko-goranske županije kao kvalitetnog mjesta za život i rad.

Rijeka – Poruku „Preseli se u PGŽ – Move to PGŽ“ poslao je danas ravnatelj Regionalne razvojne agencije Vedran Kružić, koji je u Guvernerovoj palači predstavio rad svoje agencije, kao i službene stranice prigoda.hr za koje je kazao da je postalo središnji informativni portal za informacije o provedbi i pripremi EU natječaja. Također su predstavljeni promotivni filmići s dvanaest istaknutih stanovnika ove regije, iz različitih društvenih sfera – od znanosti i gospodarstva do kulture i sporta – koji će se objavljivati na stranicama agencije, ali i koristiti u promociji Primorsko-goranske županije kao kvalitetnog mjesta za život i rad.

– Primorsko-goranska županija je jedna od najraznolikijih županija u svakom pogledu – kulturnom, povijesnom, gospodarskom, raznolikosti ljudi, povezanosti sa svijetom, otvorenosti i u tom smislu danas predstavljamo novu mrežnu stranicu, web naše razvojne agencije koju smo obnovili, proširili i koja je postala novi regionalni koordinator razvoja naše županije. Upravo taj film i te stranice pokazuju zašto treba doći živjeti kod nas, zašto investirati kod nas. Naši ljudi uvijek žele da smo što bolji i kvalitetniji i ovdje vlada uključivost i otvorenost, rekao je župan Zlatko Komadina.

Uz pripremu projekata, Agencija je i ključni izvor informacija za sve postojeće i potencijalne partnere, a kako bi tu ulogu kvalitetnije obavljali, portal Agencije na web adresi www.prigoda.hr je centralno regionalno mjesto obavještavanja i pružanja strukturiranih informacija o novostima te potencijalima financiranja iz EU fondova. U ovom trenutku Razvojna agencija PGŽ sa svojim partnerima sudjeluje u pripremi i provedbi projekata vrjednijih od 90 milijuna kuna.

– Naš je imperativ da na jednom mjestu, strukturirano dajemo informacije svima u pripremi i provedbi razvojnih programa i projekata. Treći smo županija po korištenju europskih novaca, rekao je ravnatelj RRA PGŽ Vedran Kružić.

U filmićima 12 istaknutih pojedinaca odgovaralo na pitanje zašto je dobro živjeti u Primorsko-goranskoj županiji. Radi se o ljudima koji dolaze iz različitih dijelova naše županije i različitih društvenih i gospodarskih sektora, a koji su dali velik doprinos u pozicioniranju Primorsko-goranske županije kao raznovrsne, uspješne i privlačne regije: svjetski prvak u windsurfu Enrico Marotti, vlasnica turističke agencije Katarina Line Katica Hauptfeld, prim. Vlasta Brozičević, osnivačica poliklinike Terme Selce, rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija, glazbenik Neno Belan, vinar i ugostitelj Franjo Toljanić, pionir 3D printa Sven Maričić, članica Upravnog odbora JGL-a Marina Pulišić, menadžer Aljoša Pavelin, dekanica Visoke poslovne škole PAR Gordana Nikolić, renomirani kardiolog Sandro Brusich te arhitekt i urbanist Bojan Bilić.

– Tih dvanaest filmova svjedoče o tome da je naša županija uistinu regija koja osvaja ne samo svojim prirodnim ljepotama, već i svojim društvom, tolerancijom, gospodarskim potencijalom i konstantnim razvojem. I to je najbolji način da široj javnosti i potencijalnim investitorima prenesemo poruku da je Primorsko-goranska županija regija za kvalitetan i ugodan život i rad, kazao je Kružić, koji je predstavio je i obnovljeno izdanje investicijskog kataloga. Sa više od 100 novih fotografija, grafičkim redizajnom te korekcijom podataka, Katalog investicija ažurniji je i atraktivniji i može se pregledati na stranicama www.prigoda.hr. Web stranica prezentira gotovo 120 razvojnih, kako javnih, tako i privatnih projekata lokalnog, regionalnog, ali i nacionalnog značaja.

– Jako smo kritični i jako smo skromni. Ponekad nedovoljno cijenimo ono što imamo u našoj županiji. Zagreb često neopravdano ima primat u Hrvatskoj. Zato želimo poručiti, posebno mladima ne samo da ne odlaze iz PGŽ-a, nego i onima koji nisu odavde da ovdje dođu živjeti. Zahvaljujem Županiji i Agenciji što je prepoznala u Sveučilištu bitnog partnera. Sve se više Sveučilišta u Europi rangiraju, ne samo prema znanstvenim uspjesima, nego i prema utjecaju na društvo i zajednicu. Zajedno sa Žuapanijom i Gradom Rijekom mi u tome u hrvatskoj prednjačimo, rekla je rektorica Prijić Samaržija, dok je Bojan Bilić istaknuo kako Rijeka i Primorsko-goranska županija prema objektivnim kriterijima koja se koriste u službenim mjerenjima kvalitete života na svjetskoj razini, spada u sam vrh Hrvatske i čitave regije.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!