Rekonstrukcija Krešimirove ulice ulazi u svoju završnu fazu

Paralelno s Krešimirovom završava se i rekonstrukcija kompleksa Rikard Benčić čime bi ovaj dio grada uskoro trebao zasjati u jednom posve novom svjetlu.

Rijeka – Rekonstrukcija Krešimirove ulice ulazi u svoju završnu fazu i čini se da bi riječka žila kucavica mogla biti gotova doista početkom rujna. Sva mehanizacija i radovi su preseljeni na dva sjeverna traka i sljedećih mjesec dana trajat će sama završnica radova.

Strojevi kod Željezničkog kolodvora skidaju asfalt sa sjevernih traka, dok se bliže Mlake priprema podloga za asfaltiranje. Nadležni u ovom velikom infrastrukturnom projektu koji je počeo još u svibnju prošle godine i čiji se završetak radova nekoliko puta prolongirao, vjeruju u to da će se novi rokovi poštivati. To je podsjetimo konac kolovoza, dok bi Krešimirova službeno trebala biti otvorena početkom rujna.

No moralo bi se imati razumijevanja za ovaj riječki projekt s obzirom na činjenicu da se radi o prvoj ozbiljnoj rekonstrukciji Krešimirove u 120 godina. Naime, otkako je cesta izgrađena nije bilo temeljitih izmjena u njezinom izgledu, uključujući  instalacije vodovoda, kanalizacije i oborinske odvodnje. Izazov je također bio kako istovremeno raditi na novom sustavu odvodnje i vodovoda i omogućiti odvijanje prometa Krešimirovom. To je manje više uspjelo tijekom minulih godinu i pol dana.

Također, možemo se prisjetiti da je na početku projekta bila pripremljena potrebna dokumentacija, ali se pokazalo da većina postojećih instalacija nije bila tamo gdje je ucrtana i trebalo je izmijeniti projektnu dokumentaciju. problem je bio i u tome što su neke instalacije naknadno ugrađene u proteklih 120 godina.

Paralelno s Krešimirovom završava se i rekonstrukcija i prenamjena kompleksa Rikard Benčić čime bi ovaj dio grada uskoro trebao zasjati u jednom posve novom svjetlu.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!