Rekordan broj studenata na Erasmus+ mobilnosti u PAR-u

Rekordan broj studenata na Erasmus+ mobilnosti u PAR-u

Ilustracija

Osmero studenata stiže iz Sjeverne Makedonije s International Balkan Universityja, četvero iz Španjolske s Universidad de Zaragoza i Facultad de Jovellanos te četvero studenata iz Portugala s Polytechnic Institute of Braganca.

Rijeka – Ove akademske godine na Visokoj poslovnoj školi PAR u sklopu Erasmus + programa mobilnosti boravi 16 studenata. Radi se o najvećem broju Erasmus studenata u PAR-u do sada, a dolaze iz sljedećih zemalja: osmero iz Sjeverne Makedonije s International Balkan Universityja, četvero iz Španjolske s Universidad de Zaragoza i Facultad de Jovellanos te četvero studenata iz Portugala s Polytechnic Institute of Braganca.

Francisco Fernandez Fabian i Paula Berbes Miranda dolaze iz Španjolske. Oboje studiraju u Oviedu na Facultad de Jovellanos, a jedan su semestar odlučili provesti upravo u Rijeci.

-Naše sveučilište ponudilo nam je mnogo opcija, ali sam zbog lokacije, mira i ljepote odlučio izabrati Hrvatsku i Rijeku, istaknuo je Francisco, dok je njegova kolegica Paula izabrala Rijeku jer je htjela provesti semestar u mirnom i opuštenom gradu na obali mora.

Istog je mišljenja i mladi Portugalac Pedro Miguel Borges Pinto koji studira na Instituto Politécnico de Bragança, Escola Superior de Tecnologia, Informática e Gestão. Između nekoliko gradova i visokih učilišta izabrao je upravo Rijeku i PAR, a to je učinila i Sara Micevska, Makedonka iz Bitole, koja studira na Business Academy Smilevski.

PAR-ovi Erasmus studenti slažu se da je Erasmus + program izvrsna prilika za steći nova znanja i iskustva te upoznati nove ljude, kulture i jezike.

Voditeljica Ureda za međunarodnu suradnju Tina Matovina te Erasmus + koordinatorica dr. sc. Sanda Grudić Kvasić istaknule su kako je Erasmus + najveći program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport. Obuhvaća  sve europske i međunarodne programe te inicijative Europske unije u području obrazovanja i osposobljavanja, mladih i sporta. Erasmus+ usmjeren je ka jačanju znanja i vještina te zapošljivosti europskih građana, kao i unaprjeđivanju obrazovanja, osposobljavanja te rada u području mladih i sporta.