ERSTE AD

Rektorica Snježana Prijić Samardžija sudjelovala na konferenciji znanosti Procesa za Zapadni Balkan @ Rim

Rektorica Snježana Prijić Samardžija sudjelovala na konferenciji znanosti Procesa za Zapadni Balkan @ Rim

Ilustracija | Arhiva Torpedo media

Naglasak konferencije koja je okupila više od 80 predstavnika nacionalnih akademija znanosti i umjetnosti te uglednih eksperata bila je tema Konvergencija, kohezija i suradnja u jugoistočnoj Europi.

Rijeka – Rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samardžija kao predstavnica Rektorskog zbora Republike Hrvatske sudjelovala je ja na 4. Berlinskom procesu u Rimu.

Riječ je o četvrtoj zajedničkoj konferenciji znanosti – Procesa za Zapadni Balkan, koja se održala krajem prošlog tjedna s naglaskom na temu ”Konvergencija, kohezija i suradnja u jugoistočnoj Europi” na čijem je panelu pod nazivom Cooperation in South East Europe in the Short and Long Run sudjelovala  rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić Samaržija.

Zajednička konferencija organizirana je strane Njemačke Akademije za znanost Leopoldina, Talijanske Akademije Lincei i Talijanskog istraživačkog Centra, gdje se okupilo više od 80 predstavnika nacionalnih akademija znanosti i umjetnosti, predstavnici rektorskih konferencija, istraživačke i inovacijske ustanove te ugledni eksperti.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }