Remi na Rujevici – Rijeka i Osijek odigrali zaostalu utakmicu

Bio je to pravi derbi, tvrda utakmica u kojoj su obje ekipe bile na oprezu jer svaka pogreška mogla se pokazati kobnom

Rijeka – Nogometaši Rijeke i Osijeka odigrali su 0:0 u zaostaloj utakmici 14. kola Hrvatski telekom Prve lige. Bio je to pravi derbi, tvrda utakmica u kojoj su obje ekipe bile na oprezu jer svaka pogreška mogla se pokazati kobnom.

Otvaranje utakmice svelo se pokušaje obaju ekipa koje su pokušavale ubačajima zaprijetiti. Prvi udarci Abassa (12′) i Nejašmića (13′) s poludistanice nisu polučili rezultat.

Uslijedio je pokušaj Miereza glavom (20′), te dobra akcija Rijeke u 27. minuti. Murić je sjajno proigrao Drmića koji je pucao iz okreta iz teškog kuta. Malenica je odbio loptu.

Na drugoj strani, u 32. minuti, Cheberko je dugom loptom pronašao Miereza koji je pobjegao obrani Rijeke i našao se u sjajnoj situaciji, ali Labrović je obranio udarac.

Rijeka je odgovorila četiri minute kasnije. Lijep potez i udarac Tomečaka s 13 metara s desne strane, lopta je otišla pored gola.

Osijek je odmah odgovorio. Fiolić je pucao, lopta se odbila od bloka, Topčagić je glavom pucao pored gola.

U 47. minuti Prince je oduzeo jednu loptu, krenuo prema golu i odigrao za Murića koji je potegnuo iz prve s ruba kaznenog prostora. Lopta je otišla pored gola.

Osijek je opet odgovorio, ali udarci Fiolića i Škorića nisu bili precizni. Kako je utakmica odmicala obje ekipe postajale su još opreznije, prije svega pazivši da nekom greškom ne otvore priliku suparniku.

U 73. minuti Murić je ubacio, lopta se odbila, Pavičić ju je gurnuo do Čerina na 15 metara, ali snažan udarac otišao je pored gola.

Dvije minute kasnije velika prilika za Osijek, u 75. minuti slobodni udarac za Osijek na 25 metara. Bočkaj je naciljao, ali lopta je otišla preko gola.

Do kraja utakmice Osijek je imao još dvije prilike. Fiolić se našao u odličnoj situaciji, Smolčić je uklizao i blokirao pokušaj.

U 86. minuti dogodila se posljednja prilika na utakmici, nakon kornera, Škorić je prebacio loptu, Bralić ostao sam, ali udarac glavom otišao je preko grede. Bila je to najveća prilika za Osijek.

Foto: HNK Rijeka

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }