Renomirani riječki fotograf Aleksandar Tomulić predstavlja se izložbom ‘Moji trenuci’

Renomirani riječki fotograf Aleksandar Tomulić predstavlja se izložbom ‘Moji trenuci’

Witness

Otvorenje izložbe, koja će biti postavljena u Galeriji Fotokluba Color u centru Rijeke, najavljena je za četvrtak 19. prosinca u 19 sati, a ostat će otvorena do 10. siječnja iduće godine.

Run away

Rijeka – Povodom dobivanja Godišnje nagrade Grada Rijeke za izvanredne rezultate i izuzetan doprinos promociji riječke fotografije u svijetu renomirani riječki autor Aleksandar Tomulić (EFIAP) predstavlja se izložbom fotografija pod nazivom „Moji trenuci“ koja sadrži 36 uglavnom recentnih radova ulične tematike, od kojih su neki i višestruko nagrađivani na međunarodnim salonima.

Life Passes

Otvorenje izložbe, koja će biti postavljena u Galeriji Fotokluba Color u centru Rijeke, najavljena je za četvrtak 19. prosinca u 19 sati, a ostat će otvorena do 10. siječnja iduće godine.

– Ima tu kadrova iz raznih gradova, od Valencije, Milana, Londona, Praga, Krfa, Venecije, Palerma, Trsta, Padove, Brescie, Ljubljane, Skopja, Zagreba do Rijeke, pogleda iz razine ulice, ali i iz gornjeg rakursa te je kod gotovo svih fotografija ulovljen onaj pravi odlučujući trenutak koji tom kadru daje dimenziju više. Iz izloženih, naizgled jednostavnih fotografija, može se iščitati neki dublji smisao i promišljanje autora, a ponekad se i uz naslov koji je bitan dio svake fotografije može uhvatiti i nota ironije ili humora. Bez obzira na napredak tehnologije, kreativni postupak, kojim naš unutarnji poriv za stvaranjem fotografija pretočimo u pažnje vrijedne fotografije, je ostao isti i zahtjeva godine učenja, promišljanja i fotografiranja. Takvim pristupom se vodi i Aleksandar Tomulić, snažna fotografska osobnost i strastveni lovac pravog trenutka, kazali su organizatori o izložbi.

Dogs

Aleksandar Tomulić rođen je 1967. godine u Rijeci, gdje danas živi i radi. Diplomirao je strojarstvo na Tehničkom fakultetu u Rijeci 1991. godine. Sustavno se bavi fotografijom od početka 2004. godine, a druženje s fotografijom traje od djetinjstva. Fotografijom je fasciniran zbog te magije neponovljivog zamrznutog trenutka te s osjećajem za svjetlo, kompoziciju i trenutak, u svom radu preferira uličnu fotografiju, primorske motive i karnevalsku fotografiju, a voli i eksperimentiranje s apstraktnim motivima.

Step

Od 2009. godine je član FIAP-a, primljen je u 2010. godini u članstvo HDLU Rijeka, a iste godine je dobio zvanje Artist FIAP (AFIAP), dok 2012. godine dobiva visoko zvanje Excellence FIAP (EFIAP). Član je FK Color iz Rijeke i FK Pag.

Izlagao na 14 samostalnih izložbi te na preko 460 skupnih izložbi i dobio preko 260 nagrada i priznanja, a posebno treba izdvojiti 32 zlatne medalje na FIAP i PSA salonima u Indiji, Nizozemskoj, Portugalu, Srbiji i Hrvatskoj, godišnju nagradu Grada Rijeke 2019. g., godišnje nagrade Hrvatskog fotosaveza za 2009. i 2010. te nagrade “Apoksiomen” za unapređenje kvalitete kulturnog stvaralaštva u PGŽ za 2009., 2010., 2011., 2015., 2016., 2017. i 2018. g. Devet puta je uvršten u nacionalnu selekciju Hrvatskog fotosaveza na FIAP Biennalima te dva puta uvršten u recentni prikaz Hrvatske fotografije na izložbama Hrvatskog fotosaveza.

Bio je selektor i član žirija više fotografskih FIAP salona i natječaja. Fotografije su mu objavljivane u knjigama, na naslovnicama knjiga i kataloga te u fotografskim časopisima i na kalendarima.

Od početka 2013. godine radi i kao fotografski instruktor i održava fotografske tečajeve i radionice, a od proljeća 2015. godine prihvaćen je kao mentor iz područja fotografije u STARTUP Inkubatoru Rijeka.

 

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!