Rezultati pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Najveća koncentracija alkohola od 1,47 g/kg izmjerena je u subotu, 19. siječnja 81-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Volkswagen, riječkih registarskih oznaka, kada ga je policija zaustavila oko 16.35 sati na riječkoj zaobilaznici.

Rijeka – Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske i proteklog vikenda policija je pojačano nadzirala promet u cilju većeg stanja sigurnosti u prometu te sprječavanja najtežih nesreća i stradavanja sudionika u prometu. Tijekom akcije posebna pažnja je bila usmjerena na vožnju pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, kao i sve ostale prekršaje kojima se ugrožava sigurnost prometa na cestama.

Zabilježeno je 214 prometnih prekršaja. Najveći se broj prekršaja odnosi na prekoračenje dopuštene brzina kretanja vozila – 38 prekršaja, slijede prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola – 23, zatim 18 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, sedam prekršaja korištenja mobitela u vožnji te 116 ostalih prekršaja.

Ukupno je alkotestirano 159 vozača, dok su u vožnji pod utjecajem alkohola zatečena 23 vozača. Kada je u pitanju koncentracija alkohola, kod 13 – orice vozača je izmjerena koncentracija alkohola od 0,50 do 1,00 g/kg, šest ih je imalo koncentraciju od 1,00 do 1,50 g/kg, dok su četiri vozača imala koncentraciju do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači). Od navedenih vozača koji su zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola pet je recidivista u počinjenju ovog prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola od 1,47 g/kg izmjerena je u subotu, 19. siječnja 81-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Volkswagen, riječkih registarskih oznaka, kada ga je policija zaustavila oko 16.35 sati na riječkoj zaobilaznici.

U nadzoru brzine u prometu, najviša je zabilježena jučer u Krešimirovoj ulici u Rijeci u 20.40 sati. Hrvatski državljanin krećući se iz smjera Mlake prema Žabici, upravljao je osobnim vozilom marke BMW, riječkih registarskih oznaka, brzinom od 91 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine 50 km/h. Zbog počinjenog prekršaja, bit će kao i ostali počinitelji sankcioniran prema odredbama Zakona o sigurnosti u cestovnom prometu.

Od ostalih prekršaja, izdvajamo pet prekršaja vožnje bez položenog vozačkog ispita, odnosno, prije stjecanja prava na upravljanje vozilom, kao i sedam prekršaja vožnje vozilom kojemu je istekla registracija vozila i tehnički je neispravno.

I ovom prilikom pozivamo sve sudionike u prometu na poštivanje propisa u cilju boljeg stanja sigurnosti u prometu.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!