Riječka podružnica HGK organizirala radionicu o digitalnoj transformaciji poslovanja

Renomirani stručnjaci za digitalizaciju poslovnih procesa iz tvrtke RIS d.o.o. predstavili su kako uz pomoć specijaliziranih poslovnih aplikacija osigurati poslovnu izvrsnost tvrtke, te kako definirati ključne strategije za uspjeh svojih digitalnih napora

Rijeka – Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Rijeka organizirala je radionicu o digitalnoj transformaciji poslovanja u suradnji s tvrtkom RIS d.o.o., jednom od prvih ICT tvrtki u široj regiji koja je sudjelovala u nizu projekata digitalne transformacije poslovnih procesa velikih domaćih kompanija i nositelj je oznake Izvorno hrvatsko za metodologiju razvoja softvera MIRIS.

Renomirani stručnjaci za digitalizaciju poslovnih procesa iz tvrtke RIS d.o.o. predstavili su kako uz pomoć specijaliziranih poslovnih aplikacija osigurati poslovnu izvrsnost tvrtke, te kako definirati ključne strategije za uspjeh svojih digitalnih napora.

Digitalna transformacija je pokretač modernih poslovnih modela u čijem je fokusu briga o poslovanju. Uspješnost digitalizacije zavisi o voditelju projekta čija je osnovna zadaća pronaći nova rješenja, odnosno ne baviti se organizacijom ili pojedinim aktivnostima, nego procesom.

Na radionicu se prijavilo više od 50 sudionika, većinom iz Primorsko-goranske ali i iz drugih dijelova Hrvatske.
Radionica se sastojala od tri tematske cjeline. U prvoj cjelini pod nazivom Digitalna transformacija poslovanja: papir-informatizacija-digitalizacija, gosp. Hari Zamlić govorio je o poboljšanju operativne učinkovitosti, o tome kako otkriti ključne tehnologije i pristupe potrebne za donošenje boljih, informiranijih poslovnih odluka, te o vođenju digitalne kulture u svojim organizacijama. Informatizacija ubrzava i poboljšava postojeće procese, dok digitalizacija mijenja poslovanje i predstavlja revoluciju u načinu poslovanja.

Druga cjelina Kako odabrati i što očekivati od ERP sustava? odnosila se na ERP sustave (Enterprise Resource Planning), odnosno softvera za upravljanje poslovanjem – koji čini IT okosnicu svake poslovne organizacije. ERP-ovi najnovije generacije su fleksibilni i dostupni u Cloudu, koriste najnovije tehnologije za povećanje performansi i učinkovitosti resursa, te objedinjuju sve bitne funkcije za upravljanje tvrtkom. Središnja točka ERP sustava je baza podataka iz koje se određeni podaci distribuiraju korisnicima na različitim funkcijama u različitim poslovnim jedinicama.

Na kraju se govorilo o novoj eri upravljanja troškovima. Naime, digitalna transformacija nabave i znanje ugrađeno u automatizirane procese uštedjet će novac i imati pozitivne efekte na produktivnost s fokusom na strateško upravljanje troškovima. Digitalna nabava poslovnoj organizaciji donosi bolje operativne performanse, povećanu agilnost i profitabilnost, inovativnost i pouzdanije dobavljače. Predstavljeno je WEB rješenje Ensolva za upravljanje procesom nabave dostupno u Cloudu. Primjenjiva je u različitim djelatnostima za tvrtke koje imaju više od 100 zaposlenih i volumen nabave više od 20 milijuna kuna.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }