Riječki KBC spreman je za novi val epidemije

– Troje bolesnika s najtežom kliničkom slikom su uvezeni slučajevi. Jedna je osoba iz Srbije, jedna je osoba s Kosova, dobro se oporavlja i uskoro će biti spremna za otpust, dok je treća osoba iz Makedonije i u KBC je primljena prije tri dana, rekla je predstojnica Klinke za infektologiju prof.dr. Biserka Trošelj Vukić

Rijeka – Danas je u riječkom KBC-u održana press konferencija na kojoj su predstavljene nove aktualnosti vezane za koronavirus u našoj županiji.

– PGŽ danas bilježi pet novih slučajeva zaraze i ukupno broji 40 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom. Devetoro bolesnika nalazi se na liječenju na Klinici za infektologiju KBC-a Rijeka i njihova je klinička slika srednje teška do teška. Prosječna dob bolesnika je 60 godina, a od njih devetoro sedam ima upalu pluća dok je troje bolesnika trajno ovisno o kisiku. Troje bolesnika s najtežom kliničkom slikom su uvezeni slučajevi. Jedna je osoba iz Srbije, jedna je osoba s Kosova, dobro se oporavlja i uskoro će biti spremna za otpust, dok je treća osoba iz Makedonije i u KBC je primljena prije tri dana, rekla je predstojnica Klinke za infektologiju prof.dr. Biserka Trošelj Vukić.

Ravnatelj riječkog KBC-a prof.dr. Alen Ružić također je rekao kako KBC intenzivno prati razvoj situacije oko koronavirusa i iako se svi u bolnici nadaju najboljem mogućem ishodu, istodobno su spremni i za teške scenarije.

– Respiracijski centar je spreman. U njemu se nalazi 45 respiratora i još 5 rezervnih, izjavio je ravnatelj KBC-a i dodao kako se u bolnici svo osoblje pridržava strogih epidemioloških mjera.

Posjete bolesnicima još uvijek nisu dozvoljene dok je od jučer opet dozvoljeno prisustvo partnera na porođaju, naravno uz maksimalno pridržavanje propisanih mjera.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!