Riječki studenti Nino Požar i Karla Pavlović osvojili prvu nagradu na znanstvenom natjecanju ‘Mozgalo’

Riječki studenti Nino Požar i Karla Pavlović osvojili prvu nagradu na znanstvenom natjecanju ‘Mozgalo’

Izvor: uniri.hr

Zadatak je bio predviđanje prijevremenog raskida ugovora s bankom (kredita/depozita), dobiveni su podaci o klijentima u vremenskoj seriji (od 2011. do 2018.), a bilo je potrebno srediti podatke i koristiti i vanjske podatke (makroekonomske) te na kraju napraviti model za predikciju ishoda.

Rijeka – Studenti Odjela za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci Nino Požar i Karla Pavlović, uz mentorstvo doc. dr. sc. Duška Čakare na eSTUDENT-ovom data science natjecanju „Mozgalo“ osvojili su 1. nagradu za rješenje zadatka kojeg su zadali Adacta i RBA kao zlatni partneri, dok su ostali partneri A1, Megatrend, NEOS, MicroBlink, ReversingLabs (srebrni), FIVE, Infobip, Jane Street, KOIOS, Mediatoolkit, Nanobit (brončani) i INA i Zagrebačka Banka (strateški).

Zadatak je bio predviđanje prijevremenog raskida ugovora s bankom (kredita/depozita), dobiveni su podaci o klijentima u vremenskoj seriji (od 2011. do 2018.), a bilo je potrebno srediti podatke i koristiti i vanjske podatke (makroekonomske) te na kraju napraviti model za predikciju ishoda. U ocjenu je ulazila točnost na evaluacijskom (15%) i testnom setu koji je dobiven nakon predaje rješenja (20%), dokumentacija (10%), prezentacija (10%), kvaliteta rješenja (35%) i inovativnost (10%).

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!