Riječki Torpedo Runnersi odličnim nastupima u Valenciji i Crikvenici okončali trkačku sezonu

Riječki Torpedo Runnersi odličnim nastupima u Valenciji i Crikvenici okončali trkačku sezonu

Torpedo Runnersi u Valenciji

Dva posljednja nastupa ove godine Torpedo Runnersi su odradili na 9. Adria Advent maratonu u Crikvenici i na prestižnom Valencia Marathon Trinidad Alfonso maratonu u Španjolskoj

Rijeka – Dvjema utrkama – u Crikvenici i Valenciji – članovi Sportsko rekreativne udruge Torpedo Runners zaključili su 2019. godinu, a posljednje utrke u ovoj godinu donijele su uranjene božićne poklone u vidu osobno najboljih rezultata, najduljih istrčanih utrka ili pak povratka trčanju nakon ozljeda i(li) pauze.

Damjan Dabović 2.mjesto Adria Advent marathon Crikvenica

Ovogodišnji, 9. Adria advent maraton u Crikvenici još se jednom pokazao omiljenom trkačkom destinacijom Torpedo Runnersa pa se među gotovo tisuću trkača u tri crikveničke utrke našlo i 39 Torpedo Runnersa i još barem toliko uz stazu koji su u Crikvenicu došli navijati i podržati sve trkače.

Najviše Torpedosa (19) sudjelovalo je u utrci polumaratona, ujedno i trkačima najbrojnijoj utrci Adria advent maratona, a najbrži među njima bili su Damjan Dabović (1:17:53) koji je u kategoriji muškaraca starijih od 35 godina osvojio drugo mjesto te Martina Mičić Luštica (1:39:38) koja je u kategoriji seniorki (od 23 do 34 godina života) zauzela 3. mjesto.

Najbrži u polumaratonskoj utrci bili su Domagoj Jakopović iz AK Agram (1:13:32) te Mađarica Tünde Szabó (1:20:36). Dva kruga od Crikvenice do Selca i Kačjaka, odnosno maratonsku utrku dugu 42,195 kilometara u Crikvenici je trčalo dvoje Torpedo Runnersa, a riječ je o Josipu Peraniću kojemu je ovo bio prvi maraton, te Ingrid Nikolesić koja mu je bila »zec« pa su utrku završili s istim (odličnim) vremenom – 3:18:46.

Josip Peranić i Ingrid Nikolesić u Crikvenici

Prva mjesta u muškoj i ženskoj maratonskoj kategoriji zauzeli su Goran Grdenić iz AK Kvarner Rijeka (2:33:57) i Maja Urban iz AK Dubrovnik (3:01:19).

Građansku utrku dugu 5 kilometara trčalo je 18 Torpedo Runnersa od kojih su najbrži su bili Ivan Sušanj (0:19:56) i Nina Tišlerić (0:26:05), a odličan rezultat postigao je i Romeo Marčelja (0:20:48) koji je u kategoriji muškaraca starijih od 55 godina zauzeo prvo mjesto.

Ukupni pobjednik u građanskoj utrci je Marian Bakšić iz AK Glina (0:17:29), a najbrža u ženskoj kategoriji je Tea Faber iz AK Dubrovnik (0:18:48).

Istog dana trčalo se i u Valenciji, a ovogodišnje izdanje Valencia Marathon Trinidad Alfonso EDP potvrdilo je da je riječ o najvećem i najbržem španjolskom maratonu te 6. najbržem maratonu na svijetu. Naime, ove je godine »popravljen« rekord ove 42,195 kilometara duge utrke i to po broju trkača koji su završili utrku, a riječ je o točno 21,654 osobe. Među njima je bilo i sedmero Torpedo Runnersa, a ovaj po mnogočemu jedinstveni maraton u najljepšem će sjećanju ostati Ljiljani Pavlović i Ivani Žuklić koje su upravo u Valenciji istrčale svoj prvi maraton (Ljiljana s vremenom 4:38:18, a Ivana Žuklić za 5:35:12 sati).

Ljiljana Pavlović i Ivana Žuklić u Valenciji

Najbrži među Torpedo Runnersima bili su Gordan Deluka (3:55:50) i Veronika Brčić (4:10:25), a uspješno su utrku završili i Toni Stipetić, Ljiljana Mamić te Zrinko Puljić.

Zahvaljujući ravnoj stazi, ovaj maraton predstavlja izazov najboljim maratoncima na svijetu, a potvrdili su to i ovogodišnji pobjednici i muškoj i ženskoj kategoriji koji su svojim rezultatima nadmašili prošle godine postavljene rekorde. Naime, u muškoj kategoriji slavio je Kinde Atanaw Alayew (2:03:51) iz Etiopije, a u ženskoj njegova sunarodnjakinja Roza Dereje (2:18:30).

Do početka nove sezone utrka, članove udruge Torpedo Runners očekuju zimski bazni treninzi, sudjelovanje u Zimskoj ligi »Igor Malešević« te organizacija humanitarne utrke HoHoHo Run na riječkom Molo longu u nedjelju, 15. prosinca. Okupljanje je zakazano za 11 sati, start će biti u 12 sati, a pozvani su svi, bez obzira žele li trčati, hodati ili tek podržati akciju kojom će biti prikupljena sredstva za Udrugu »Svjetionik« koja radi s djecom i mladima s teškoćama u razvoju te farmu konja »Sivi Vrabac« u Kastvu.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!