Riječki Triatlon klubu Rival najuspješniji hrvatski klub na kvalifikacijama za Triathlon Youth Championships 2021

Ova utrka, napominju dalje iz Kluba, imala je posebnu važnost za U17 juniore i U15 kadete radi kvalifikacija na “2021 Europe Triathlon Youth Championships Festival Alanya“ u Turskoj koji će se održati u listopadu ovu godine.

Gornja Stubica/Rijeka – Na u nedjelju održanom Prvenstvu Hrvatske u super sprint triatlonu u Gornjoj Stubici, takmičari  riječkog Triatlon kluba Rival osvojili su čak 10 medalja: 5 zlata, 1 srebro i 4 bronce.

Domaćini iz Triatlon kluba Rudolf Perešin za mlađe su uzraste do 15 godina organizirali utrke akvatlona na 100 i 375 m plivanja, uz 500, 1.000 i 2.500 m trčanja, a za sve starije od 15 godina super sprint triatlon sa 375m plivanja, 10 km bicikla (točnije ovog puta 12,8 km) i 2,5 km trčanja.

-Pakleni uvjeti na +30C značili su da će plivanje biti najugodniji dio natjecanja, kojeg slijedi biciklizam sa osvježavajućim vjetrom na +40km/h do +60km/h, a trčanje po zvizdanu bila je točka “i“, istaknuli su iz Rivala.

Na natjecanju su sudjelovale kategorije od najmanjih “Početnika“ ispod 9 godina, do “Seniora“ preko 75 godina. Najmlađi članovi  kluba Rival Zara i Lan Marić osvojili su 3., a David Jugović, kojemu je ovo bila premijerna utrka, 8. mjesto. Mlađi kadet Einar Miletić bio je 3. u akvatlonu, kao i kadet Borna Dobravac u triatlonu. Titulama Prvaka Hrvatske u super sprint triatlonu okrunili su se Lana Vale u kadetkinjama, Aurora Valinčić i Gabriel Barac u juniorima te Damir Šegota i Miroslav Marić u svojim dobnim kategorijama.

-Posebno treba istaknuti borbu našeg juniora Gabriela Barca koji se do samoga cilja borio za sveukupnu pobjedu, koja mu je izmaknula za svega nekoliko sekundi, pa je tako osvojio odlično 2. mjesto sveukupnog poretka u konkurenciji višestruko starijih sportaša i većih klubova, javljaju iz Triatlon kluba Rival.

Ova utrka, napominju dalje iz Kluba, imala je posebnu važnost za U17 juniore i U15 kadete radi kvalifikacija na “2021 Europe Triathlon Youth Championships Festival Alanya“ u Turskoj koji će se održati u listopadu ovu godine. -Od sveukupno 4 mjesta predviđena za sudjelovanje Hrvatskih takmičara, naši Riječani iz Triatlon kluba Rival, osvojili su čak 3 mjesta! Ovaj uspjeh rezultat je predanog rada trenera kluba na čelu sa sportskim direktorom i glavnim trenerom Blažom Barcem koji će ih pratiti na putovanju te voditi u nove uspjehe. Možemo ponosno reći da je ovim uspjehom Riječki Triatlon klubu Rival najuspješniji hrvatski klub na kvalifikacijama za Triathlon Youth Championships 2021., kazali su iz Kluba.

Poželimo da ovi perspektivni mladi sportaši, kao i klub, budu prepoznati u našem gradu i vrate se sa međunarodnog takmičenja bogatiji za iskustvo, a možda i koju novu medalju.

Više informacija o školi triatlona u Rijeci, aktivnostima i treninzima kluba pratite na https://rival.hr, Facebooku https://www.facebook.com/tkrival i Instagramu https://www.instagram.com/triatlon_klub_rival/ ili samo potražite #tkrival.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }