Rijeka Boat Show 2021. popunjen maksimalnim brojem izlagača

Rijeka Boat Show 2021. popunjen maksimalnim brojem izlagača

Arhiva

Ovogodišnje izdanje održat će se pod svojim službenim motom “Grad je luka, luka je grad”, a posjetiteljima će se prezentirati niz izlagača među kojima su i popularni brendovi iz svijeta nautike, hrvatske male brodogradnje i proizvođača prateće opreme, najavljuju organizatori.

Rijeka – U Rijeci se od 24. do 26. rujna na Gatu Karoline Riječke održava 36. po redu Rijeka Boat Show, koji je potpuno rasporedan.

Ova nautička manifestacija nasljednica je popularne Nautice koja se u Rijeci održavala još od 1984. godine kao najstarija smotra djelatnosti male brodogradnje, plovila i pratećih sadržaja u bivšoj državi. 2013. sajam je preimenovan u Rijeka Nautic Show, a 2019. godine nova organizacija redizajnirala je i naziv, ali i modernizirala cijeli koncept sajma prema najnovijim standardima te se od tada ova nautička “tradicionalka” održava pod današnjim nazivom – Rijeka Boat Show.  -Ovogodišnje izdanje održat će se pod svojim službenim motom “Grad je luka, luka je grad”, a posjetiteljima će se prezentirati niz izlagača među kojima su i popularni brendovi iz svijeta nautike, hrvatske male brodogradnje i proizvođača prateće opreme, najavljuju organizatori.

Maksimalan broj sudionika za 2021. godinu dijelom proizlazi i zbog novih pristupa organizatora Rijeka Boat Showa koji su u samo tri, od čega dvije “Covid godine”, uspjeli ovaj sajam pretvoriti u ključnu destinaciju izlagača i posjetitelja koji Rijeku doživljavaju kao još jednu vrijednu nautičku lokaciju u Hrvatskoj. Tu je, dakako, i snažna povijesna, gotovo mistična povezanost našeg kraja s morem i zanimanjima od mora koja se danas odražava upravo i kroz pojačani razvoj nautičkog turizma.

Osim toga, istoga vikenda na niz lokacija u gradu održavat će se srodan, gotovo bratski, 9. po redu, maritimni festival Fiumare – Kvarnerski festival mora i pomorske tradicije koji će tih dana Rijeci dati dodatan šarm davnih pomorskih vremena. Jedan dio programa Fiumare će se odvijati na istom prostoru kao Rijeka Boat Show te će, uvjereni smo, zadovoljiti i posjetitelje koji nisu primarno vezani uz nautiku. Naime, Fiumare će za vrijeme svoga trajanja od 22. do 29. rujna kroz mnoga događanja za sve generacije na različitim lokacijama ponuditi sadržaje poput: izložbe drvenih barki, tradicijske regate, uprizorenja jedne od povijesno najbogatijih sekvenci grada na Rječini – “Karolina spašava Rijeku”, zatim radionice vezivanja čvorova ili izrađivanja konopa, nautičkih radionica, organizirane potrage za skrivenim blagom, Eko – etno sajma itd.

Ponuda obje manifestacije Rijeku će zadnjeg vikenda u rujnu učiniti najpoželjnijom pomorskom destinacijom na kopnu. Spoj atmosfere bogate riječke maritimne prošlosti i suvremenih nautičkih trendova sadašnjosti svim će našim sugrađanima i namjernicima iz cijele Hrvatske ponuditi snažan doživljaj Rijeke otvorene moru koji je kroz pomorsku baštinu i povezanost našega grada s morem prisutan od povijesti do danas na različite načine.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }