Rijeka pobijedila Luton, susret obilježio prekrasan pogodak Gorgona

U igri nije nedostajalo čvrstine, ali kvaliteta Rijeke je došla do izražaja.

Rijeka/Kranjska Gora – Nogometaši Rijeke pobijedili su Luton Town 2:0 u posljednjoj provjeri na pripremama u Sloveniji. Rijeka je odigrala još jednu dobru utakmicu protiv čvrstog engleskog trećeligaša.

U 18. minuti Kvržić je ubacio s desne strane, ali braniča Lutona uspio je izbiti loptu ispred Puljića. U igri nije nedostajalo čvrstine, ali kvaliteta Rijeke je došla do izražaja.

U 23. minuti Gorgon je oduzeo loptu i gurnuo u prostor za Čolaka. Napadač Rijeke izbjegnuo je klizeći start braniča Lutona i gurnuo loptu pored vratara – 1:0.

Engleska momčad uzvratila je ubrzo, kratkom akcijom prema centralnom napadaču koji si je otvorio prostor za udarac, ali Sluga je bio siguran.

I onda je stigao najljepši trenutak na pripremama Rijeke. U 32. minuti Zuta je oduzeo jednu loptu na protivničkoj polovici i odigrao za Gorgona koji je prekrasno potegnuo s 18 metara – 2:0.

U nastavku utakmice Rijeka je nekoliko puta stigla pred gol Lutona, ali bez konkretnijeg učinka. Na drugoj strani, 24 je pucao i vratnica je spasila Rijeku.

Luton je u nastavku igrao konkretnije, ali udarci u 58., 74. i 77. minuti nisu pronašli put do mreže.

 SC Ruteč. Gledatelja 50. Sudac: David Šmajc. Strijelci: 1:0 – Čolak (22′), 2:0 – Gorgon (32′).

RIJEKA: Sluga (od 46′ Prskalo), Pavelić (od 46′ Raspopović), Punčec, Escoval (od 46′ Župarić), Zuta (od 59′ Mamić), Čanađija (od 46′ Lončar), Capan (od 46′ Grahovac), Kvržić (od 46′ Acosty, od 80′ Mitrović), Puljić (od 46′ Pavičić), Gorgon (od 46′ Heber), Čolak (od 62′ Bojinov).

LUTON: Shea, Stacey, Jones, Sheenan, Potts, McCormack, Gambin, Grant, Shinnie, Collins, Jervis. Još su igrali: Stech, Justin, Pearson, Bradley, Senior, Mpanzu, Rea, Conick, Hylton, Lee.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!