Rijeka postaje središte velike TV produkcije – Amazon snima ‘Kulu tmine’ Stephena Kinga u ‘gradu koji teče’

Rijeka postaje središte velike TV produkcije – Amazon snima ‘Kulu tmine’ Stephena Kinga u ‘gradu koji teče’

Scena iz filmske adaptacije Kule tmine / Screenshot

Serija će se snimati na tri riječke lokacije: na području bivšeg kluba Tenk iznad Sveučilišnog kampusa na Trsatu, gdje će se za potrebe serije sagraditi trg, u bivšoj Tvornici papira, Harteri, te u bivšem klubu Opera unutar kompleksa Teatro Fenice koji je u privatnom vlasništvu.

Teatro Fenice bit će jedna od lokacija snimanja

Rijeka – Jedna od najvećih korporacija na svijetu koja drži i jednu od najvećih ‘streaming’ usluga na svijetu – Amazon – kreće u produkciju serijala ‘Kula tame’ po književnim predlošcima slavnog autora Stephena Kinga, a produkcijska baza za snimanje pilota bit će Rijeka. Doznaje to Jutarnji list, koji ističe da će serija snimati na tri riječke lokacije: na području bivšeg kluba Tenk iznad Sveučilišnog kampusa na Trsatu, gdje će se za potrebe serije sagraditi trg, u bivšoj Tvornici papira, Harteri, te u bivšem klubu Opera unutar kompleksa Teatro Fenice koji je u privatnom vlasništvu.

Povod za istraživanje bio je neobični oglas koji je objavila agencija Serena Pro, kojim se traže odrasle punoljetne osobe svih dobnih i etničkih skupina (muškarci i žene, stari i mladi, svih karakteristika i tipova, blijede i tamne puti, plavokosi, crvenokosi, germanski i anglosaksonski tipovi, čudnovata lica), “snažne muškarce i žene visoke i atletske građe (sportski tipovi, definirana muskulatura, grube crte lica, zločesti pogled, dobar, loš i zao tip…), “žene s medicinskim znanjem (medicinske sestre)”, “patuljke i izrazito visoke ljude (preko 2 metra)”, “osobe s iskustvom sviranja instrumenata (trubači, bubnjari)” i “osobe s plesačkim iskustvom, muškarci i žene”.

Kako je knjiški svemir Stephena Kinga napučen neobičnim stvorenjima, tako se čini da bi opisi dobro odgovarali postavkama serijala “Kula tmine” čija je produkcija u pripremi. Jutarnji list naveo je i kako će projekt nositi američki studio MRC, čiji su radovi ovjenčani Emmyjima, Zlatnim globusima, nagradama BAFTA-e i mnogim drugim – njihov je potpis pod serijama kao što su “House of Cards”, “Ozark” i “Counterpart”.

Snimanje će se odvijati 22. svibnja do 14. lipnja ove godine.