Rijeka pripremila novu odluku o pomoći sektorima pogođenima ‘lockdownom’ vrijednu milijun kuna

Novom odlukom predlaže se da gospodarstvenici iz djelatnosti kojima je zabranjen rad budu oslobođeni plaćanja zakupnine ako djeluju u gradskim poslovnim prostorima. Gradski proračun to će koštati gotovo milijun kuna, točnije 950 tisuća kuna s uračunatim PDV-om.

Rijeka – Grad Rijeka pripremit će nove mjere za pomoć poduzetnicima kojima je prošlotjednom odlukom nacionalnog Stožera zabranjen rad. Radi se o ugostiteljskim objektima, kazinima, teretanama i sportskim centrima, ali i organizatorima kulturnih događanja.

Novom odlukom predlaže se da gospodarstvenici iz ovih djelatnosti budu oslobođeni plaćanja zakupnine ako djeluju u gradskim poslovnim prostorima. Gradski proračun to će koštati gotovo milijun kuna, točnije 950 tisuća kuna s uračunatim PDV-om.

Iz Grada Rijeke podsjećaju kako je prije donošenja navedenih mjera od strane Stožeracivilne zaštite Republike Hrvatske, odnosno krajem listopada, gradonačelnik Vojko Obersnel donio odluku kojom su „utvrđene mjere Grada Rijeke za pomoć poduzetnicima, a sve kako bi se poduzetnicima olakšao nastavak poslovanja i zadržavanja radnih mjesta u vrijeme pandemije korona virusa“.

– Navedenim Zaključkom utvrđeno je da zbog daljnjeg razvoja pandemije virusa COVID-19, a u svrhu pomoći poduzetnicima za razdoblje od 1. studenog do 31. prosinca će se umanjiti plaćanje zakupnine zakupnicima poslovnih prostora kao i korisnicima površina javne namjene za postavu privremenih objekata te reklamnih i oglasnih predmeta kojima upravlja Grad Rijeka. Zakupnicima s padom prometa od 40 do 60 posto to bi umanjenje iznosilo 30 posto, a onima s većim padom 50 posto iznosa, podsjetili su iz Grada Rijeke.

Istom je odlukom utvrđeno da će se korisnici površina javne namjene koji imaju postavljene privremene objekte i ugostiteljske terase osloboditi od plaćanja naknade za korištenje u periodu od 1. studenog do 31. prosinca.

Uz gradske poslovne prostore, odredbe odluke odnosit će se i na poslovanja trgovačkih društava Rijeka Plus d.o.o. i Rijeka sport d.o.o.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }