Rijeka savladala Veneziju i plasirala se u polufinale Kvarnerske rivijere

Rijeka savladala Veneziju i plasirala se u polufinale Kvarnerske rivijere

FOTO: nk-rijeka.hr

Utakmicu je obilježila dobra igra Rijeke, odlučujući pogodak Valjana u 21. minuti, te sjajne obrane Antonija Frigana, vratara Rijeke.

Mavrinci – Kadeti Rijeke pobijedili su Veneziju 1:0 u utakmici četvrtfinala Kvarnerske rivijere. Rijeka je tako, nakon poraza na otvaranju turnira, stigla do treće uzastopne pobjede i plasmana među četiri najbolje ekipe.

Utakmicu je obilježila dobra igra Rijeke, odlučujući pogodak Valjana u 21. minuti, te sjajne obrane Antonija Frigana, vratara Rijeke.

Rijeka je otvorila udarcem Ajanovića u petoj minuti, ali bez rezultata. Šest minuta kasnije Caradonna je probio s lijeve strane, ušao u kazneni prostor sam pred gol, ali Frigan je odlično obranio. Venezia je pokušala iz prekida u 14. minuti, ali udarac iz slobodnog udarca s dvadesetak metara išao je po sredini gola. U 21. minuti Valjan se izborio za poziciju i potegnuo s dvadesetak metara, ali greda je spasila goste. Ipak, već u idućoj akciji zatresla se mreža gostiju. Karlo Valjan se riješio čuvara na 16 metara, ušao u kazneni prostor i silovito pogodio – 1:0. Venezia je krenula po izjednačenje, u 30. minuti Antinoro je primio loptu u kaznenom prostoru i pucao iz okreta s desetak metara, ali Frigan je bio spreman. U 35. minuti uslijedila je riječka kombinacija i ubačaj, Ajanović je pokušao glavom, ali udarac je otišao iznad gola.

Rijeka je bolje krenula i u nastavak, u 46. minuti pokušaj Ilinkovića s 18 metara otišao je pored gola. Na drugoj strani slična situacija i isti ishod nakon pokušaja Venezije. Venezia je opasnije zaprijetila u 59. minuti, udarac Peresin s dvadesetak metara i sjajna obrana Frigana. Ajanović je u 69. minuti iščeprkao jednu loptu i ušao u kazneni prostor, ali udarac nije bio kvalitetan. U 71. minuti Brekalo se oslobodio čuvara, uslijedio je udarac, ali vratnica je spasila goste. Već u idućoj akciji, nakon duge lopte, Caradonna je pobjegao obrani Rijeke, izbio pred Frigana koji je odlično obranio. Do kraja utakmice valja spomenuti udarce Ajanovića u 73. minuti i Rovis u 79. minuti, ali na kraju je ostalo vrijednih 1:0.

Osim Rijeke u polufinale Kvarnerske rivijere plasirali su se još i Albanija U17, Dinamo i Udinese. Polufinalni ogledi igrat će se u subotu, 1. lipnja. U Kostreni u 18:30 snage će odmjeriti Rijeka i Albanija U17, dok će u drugom polufinalu u Labinu u 19 sati za mjesto u finalu igrati Dinamo i Udinese.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!