Rijeka u polufinalu Kupa Hrvatske; prekinula negativan niz pobjedom protiv Osijeka

Rijeka nije mogla zamisliti bolje otvaranje.  Andrijašević je vukao kontru i odigrao za Murića koji je potegnuo sa 16 metara – 0:1.

Osijek/Rijeka – Nogometaši Rijeke pobijedili su Osijek 2:1 na gostovanju u Gradskom vrtu izborivši plasman u polufinale Kupa Hrvatske. Rijeka je tako ostala u utrci da treći put zaredom osvoji Rabuzinovo sunce prikazavši odličnu igru .

Rijeka nije mogla zamisliti bolje otvaranje.  Andrijašević je vukao kontru i odigrao za Murića koji je potegnuo sa 16 metara – 0:1.

Nažalost, kada se činilo da je Rijeka uspjela umiriti domaćina, nakon kornera u 14. minuti najviše je bio Mile Škorić koji je poentirao udarcem glavom -1:1.

Rijeka je dobro osujetila namjere Osijeka i bila je konstantna opasnost za zadnju liniju domaćina. U 20. minuti je tako Lončar izbacio Murića čiji je ubačaj očistila obrana Osijeka, dok je Andrijašević u 27. minuti pokušao gurnuti loptu u prostor za Murića koji je utrčavao sam iz drugog plana, ali lopta je završila u rukama Ivušića.

Osijek je blizu gola bio u 32. minuti. Bohar je odigrao za Miereza koji je odnio loptu ispred Galovića i ostao sam pred golom, ali Nevistić je izašao s gola i sjajno obranio.

I onda novi šok za bijele. Aut na strani domaćina za Rijeku pretvorio se u kontru Osijeka. Kleinheisler si je otvorio poziciju i pogodio Vukčevića u ruku – kazneni udarac za Osijek.

Mierez je izveo penal, Nevistić pročitao i obranio!

Osijek je bolje otvorio drugi dio. Nakon kornera u 48. minuti, Škorić je dobio skok, Lončar je zatim pucao, a Galović izbio loptu s crte. U nastavku akcije Nevistić je sjajno obranio udarac Bohara, ali pomoćni sudac već je označio zaleđe.

Rijeka je prijetila u 59. minuti Vukčević je ubacio, Drmić sjajno pucao glavom, a Ivušić lijepom paradom sačuvao mrežu.

U 67. minuti Drmić je sjajno podvalio za Lončara koji je gađao bliži kut, ali Ivušić je odlično reagirao.

Pritisak Rijeke nakon kornera donio je situaciju u 68. minuti kada je lopta pogodila Jurčevića u ruku. Iako sudac Strukan nije odmah pokazao na kazneni udarac, ali nakon što se oglasio VAR i pregleda snimke pokazao je na bijelu točku.

Murić je bio siguran i donio prednost Rijeci – 1:2.

U 78. minuti Škorić je izgubio loptu, a Andrijašević povukao kontru. Iako je Menalo dolazio s lijeve strane, Andrijašević se odlučio na udarac, Ivušić je bio spreman.

Iako je Osijek pritiskao, Rijeka je vrebala iz kontre. U 82. minuti Drmić je donio loptu po desnoj strani i odigrao za Čerina koji je bio neprecizan sa 16 metara.