Rijeka uvela nagradu za najbolje prosvjetare i vrtićke djelatnike: AmbasadoRI odgoja i obrazovanja

Nakon savjetovanja s javnošću prihvaćena je jedna sugestija, a u tijeku trajanja savjetovanja razmatrala se još jednom visina nagrade koja je u odnosu na početni prijedlog povećana na 7 tisuća kuna kuna, a što će svakako pridonijeti prepoznavanju važnosti doprinosa odgojno-obrazovnog radnika u odgoju i obrazovanju.

Rijeka – Jednoglasnom odlukom Gradskog vijeća uvedena je nagrade Grada Rijeke “AmbasadoRI odgoja i obrazovanja”. Uvođenjem nagrade želi se istaknuti neprocjenjiva ulogu proaktivnih, inovativnih i predanih odgojno-obrazovnih radnika u procesu prepoznavanja i razvoja potencijala sve djece, u izgradnji održive i demokratske škole, a time i uspješne zajednice. Nagrada se dodjeljuje odgojitelju, učitelju, stručnom suradniku i ravnatelju predškolskih i osnovnoškolskih ustanova sa sjedištem na području grada Rijeke.

Nakon savjetovanja s javnošću prihvaćena je jedna sugestija, a u tijeku trajanja savjetovanja razmatrala se još jednom visina nagrade koja je u odnosu na početni prijedlog povećana na 7 tisuća kuna kuna, a što će svakako pridonijeti prepoznavanju važnosti doprinosa odgojno-obrazovnog radnika u odgoju i obrazovanju. Djelomično su prihvaćeni i amandmani vijećnika Zvonimira Peranića iz kluba Liste za Rijeku.