RITAM ZDRAVE KOMUNIKACIJE Otvorite se za nove ideje

Djeca neki put imaju toliko sjajne ideje koje najčešće nestanu zbog odrasle osobe koja ih uvjeri da se ta ideja ne može ostvariti.

Kad malo zastanete i neko vrijeme jednostavno promatrate djecu, prvo što možete uočiti je njihov ogroman entuzijazam i sreća. Iz njih pršti osjećaj slobode i uživanje u svakom trenutku njihova života. Naravno da se za tren to pretvori u dramu jer su se na primjer zaprljale nove tenisice ili su špangice krive boje, ali to su trenutačne boli koje nastaju zbog njihove emocionalne nezrelosti i one će pomalo jenjavati kako budu odrastali.

Ta njihova sreća jako dolazi do izražaja kad im pokušavate nešto ozbiljno reći, a oni se ne mogu prestati smijati pa morate upotrijebiti i zadnji atom snage kako biste im objasnili da je ono što govorite zaista važno i da vas moraju saslušati.

Zbog te njihove neizmjerne sreće i radosti neki put ni ne poslušamo što imaju za reći jer nam se čini da dijete koje ne može biti ozbiljno dok mu govorimo nema baš nešto pametno za reći, no iznenadili biste se. Djeca neki put imaju toliko sjajne ideje koje najčešće nestanu zbog odrasle osobe koja ih uvjeri da se ta ideja ne može ostvariti.

“Glupost! To je nemoguće!” rekli bi odrasli, a postoji mogućnost da to dijete pronađe način kako da izgradi motor koji leti.

Koliko god se luda njihova ideja činila, prihvatite ju bez kritike i recite “Zanimljiva ideja. Nikad nisam tako razmišljao o tome. Moram malo razmisliti o njoj. Što ti misliš kako bi se to moglo ostvariti?” Ne samo da ćete potaknuti kreativnost kod djece, ojačati i poboljšati vaš odnos već ćete dijete potaknuti na razmišljanje što dugoročno nosi velike koristi za njega.

Otvorite se za nove ideje, saslušajte do kraja zamisli koje vam se na prvi pogled čine nevjerojatne. Slušajte i budite znatiželjni. Na taj ćete način kod djece stvoriti jednake navike. Možda vaše dijete može biti uspješan umjetnik, sportaš ili znanstvenik iako se vama tako ne čini sada u ovom trenutku njegova života.

Pružite podršku vašem djetetu i uživajte u njegovom kreativnom odrastanju.

 

Pokrovitelj rubrike: OPTIKE DAMIR | Za Vaš bolji pogled…

Očna optika Damir obiteljska je tvrtka koja na prvo mjesto stavlja interese svojih klijenta. Kao brend za cijelu obitelj podržava kvalitetnu i zdravu komunikaciju!

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }