RITAM ZDRAVE KOMUNIKACIJE Tajna blaga

Pokušajte i vi, ako već niste, nakon što vaše dijete opere zube, obuče se u pidžamu, legne u krevet i pročitate mu priču, 10 minuta sjediti u tišini na njegovom krevetu i pričekajte da se otvore tajna vrata njegova uma. Poslušajte koje će vam sve zanimljivije priče ispričati.

Jednoga sam dana čula priču o bogatašu koji je svoje najvrijednije blago čuvao u maloj kutiji u sefu. Nitko nije znao što on drži u toj kutiji, ali su svi u obitelji znali da ta kutija postoji. Pažnja i tajnovitost koju je bogataš pridavao toj kutiji, kod obitelji je budila maštu. Pretpostavljali su da su unutra dijamanti, zlato, obveznice… Cijela je obitelj jedva čekala da bogatašu kucne posljednji čas kako bi se domogli njegova najveća bogatstva. Možete zamisliti njihovo razočaranje kad su nakon njegove smrti otkrili da je u kutiji čuvao, za njih, bezvrijedne sentimentalne stvarčice.

Svi mi imamo svoja tajna blaga. Nešto što bogati naš život i čini ga vrijednim življenja. Moja su tajna blaga poezija, priče i najvažnije od svih, večernji razgovori s mojom djecom. U tom trenutku kada se njihov um smiri prije spavanja i kad zarone u svoje misli, ispričaju mi sve one događaje na koje inače ne mogu dobiti odgovor.

“Kako ti je bilo u vrtiću?”  “Dobro.”

“Što ste radili u školi?” “Ništa.”

“S kim si se igrao?” “S nikim.”

Naime, tijekom dana djeca koriste svoje vrijeme istražujući, promatrajući i zaokupljena su igrom i kretanjem. Te su im aktivnosti toliko važne da nemaju vremena odgovarati na naša pitanja koja zahtijevaju od njih odgovor duži od “Da” ili “Ne” stoga nam najčešće daju najkraći mogući odgovor koji je u skladu s istinom. Zaista im je bilo dobro u vrtiću, u školi nisu radili ništa od onoga što je vaše dijete zaista željelo raditi u tom trenutku i zaista se na kraju boravka u vrtiću vaše dijete nije s nikim igralo jer su već bili otišli prijatelji s kojima se inače voli igrati.

To vrijeme prije spavanja je čarobno. Odjednom saznajem što ih najviše zanima u životu, koje su probleme imali sa najboljim prijateljem i koja je najdraža slikovnica mog djeteta kao i cijeli njen sadržaj sa svim objašnjenjima.

Pokušajte i vi, ako već niste, nakon što vaše dijete opere zube, obuče se u pidžamu, legne u krevet i pročitate mu priču, 10 minuta sjediti u tišini na njegovom krevetu i pričekajte da se otvore tajna vrata njegova uma. Poslušajte koje će vam sve zanimljivije priče ispričati.

Djeca tijekom tog perioda dana pričaju najčudesnije priče.

To su moja najvrijednija blaga.

Kad imate takvo blago u sefu svog života, onda ste zaista bogat čovjek.

Uživajte u društvu svoj djeteta i skupljajte vaša blaga u vaš sef života.

Pokrovitelj rubrike: OPTIKE DAMIR | Za Vaš bolji pogled…

Očna optika Damir obiteljska je tvrtka koja na prvo mjesto stavlja interese svojih klijenta. Kao brend za cijelu obitelj podržava kvalitetnu i zdravu komunikaciju!

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!