Robert Međurečan i “Krletka za glinenog goluba” u četvrtak gostuju u Gradskoj knjižnici Rijeka

Zapaženi hrvatski književnik Robert Međurečan stiže i na druženje s riječkom publikom.

Rijeka – U četvrtak 7. 11. u 18,00 sati u Središnjem odjelu Filodrammatica Gradske knjižnice Rijeka gostovat će književnik Robert Međurečan koji će predstaviti svoju knjigu “Krletka za glinenog goluba”.

Robert Međurečan (Zagreb, 1969.) je prvim romanom, drskim antiratnim pamfletom Prodajem odličja, prvi vlasnik (2008.), zaslužio nominacije u svim natječajima za knjigu godine. Drugi roman Kad jaganjci utihnu u Zdihovu (2011.) literarno nastavlja obračun s devijacijama iz bliske prošlosti. Osim što piše romane, piše i scenarije, svira i sklada. Trenutno živi i radi u Münchenu. Kao sudionik u Domovinskom ratu, ponosan je što nije iskoristio niti jednu beneficiju koju je mogao.

Krletka za glinenog goluba krimić je koji grabi u mračne taloge hrvatske nedavne prošlosti u godini svjetskog nogometnog prvenstva na kojem Hrvatska postaje viceprvak svijeta, oslikavajući tako u kontralihtu sveopću euforiju i veselje i skrivene kosture koji čekaju da budu pokopani. Andrija Tomaš, osuđenik za ratni zločin, nakon godina potucanja po svijetu vraća se kući progonjen savješću i još nečim, mnogo materijalnijim i opasnijim. Istodobno, novopečena ministrica Katarina Jurić, vođena patološkim porivom, kreće u osobnu osvetu, sve ne bi li pronašla misterioznog Petra Tomu, čovjeka demonskih atributa. U ozračju “prošlost ovdje nikad ne završava“, ta dva fokusa priče međusobno se isprepliću, nadopunjuju intrigama, korupcijom, klijentelizmom i mrtvima.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!