Rock za mlade i starije – Udruga Ri Rock i Matica umirovljenika predstavili dva zanimljiva projekta

Kroz projekt RiGeneration će se starijim osobama omogućiti pristup kulturnim, umjetničkim i neformalnim obrazovnim programima te potaknuti socijalno uključivanje, razvoj i njegovanje kreativnih, socijalnih, kognitivnih i emocionalnih vještina. Nastavljaju se i radionice Music Box.

Rijeka – Udruga RiRock i Matica umirovljenika predstavili su na današnjoj tiskovnoj konferenciji dva nadolazeća projekta – RiGeneration i Music Box.

Kroz projekt RiGeneration će se starijim osobama omogućiti pristup kulturnim, umjetničkim i neformalnim obrazovnim programima te potaknuti socijalno uključivanje, razvoj i njegovanje kreativnih, socijalnih, kognitivnih i emocionalnih vještina. Voditeljica projekta je Anja Štefan.

Izuzetno nam je drago da je Udruga Ri Rock odabrala Maticu umirovljenika grada Rijeke kao partnera u projektu RiGeneration koji je sufinancirala Europska unija putem Europskog socijalnog fonda, a kojem je osnovna ideja vodilja bila kroz niz aktivnosti i događanja potaknuti uključenje starijih osoba u društveni i kulturni život grada na kojima će se razvijati različite vještine, te prakticirati suradnja i zajedničko stvaralaštvo, istaknula je Rosana Stanić, pravnica u Matici umirovljenika grada Rijeke.

Projekt uključuje 15 zanimljivih neformalnih aktivnosti i edukacija starijih osoba u području kulture i umjetnosti ( tijekom trajanja projekta održati će se tečaj šivanja, glazbene radionice, analogna i digitalna fotografija, zborno pjevanje, izrada keramičkih uratka i sl.), kao i različit kulturno – umjetnički program (Izradu tematskih masaka – oživljavanje rock kulture te sudjelovanje na riječkom karnevalu, uz međugeneracijske aktivnosti, glazbeno – scenska događanja, pjevačke smotre… Projekt će se provoditi kroz 12 mjeseci, odnosno trajat će do rujna 2019. godine. Ukupna vrijednost projekta iznosi 518 tisuća kuna, a iznos koji financira EU iznosi 440 tisuća kuna.

Stanić je  pozvala sve zainteresirane koji se žele uključiti u neku od besplatnih radionica da požure sa svojim prijavama zaključno do 31. listopada 2018. godine, a za prijavu je potrebno osobno doći u Maticu Umirovljenika Rijeka u Kružnoj ulici, od 8 do 11 sati. Pri prijavi, sa sobom je potrebno imati važeću člansku iskaznicu Matice te osobnu iskaznicu.

Besplatne glazbene radionice Music Box predstavio je predsjednik udruge RiRock, Nikola Jovanović koji je istaknuo  kako će radionice i ovog puta sadržavati tečajeve za početnike, ali i za napredne, već uključene polaznike koji će nastaviti razvijati svoje glazbene vještine.

Polaznike čekaju ove aktivnosti koje su potpuno besplatne: glazbena edukacija sviranja bubnja, električne ili bas gitare, organizacija i izvedba koncertnog nastupa te putovanje na glazbeni festival alternativne glazbe (ljeto 2019.)

– Po uzoru na prošlu godinu, organizirat ćemo glazbene radionice i za mlade s poteškoćama u razvoju koje provodimo u suradnji s Udrugom Muzikopter. Uz naše iskusne mentore garantiramo da ćete naučiti mnogo, a pritom se i dobro zabaviti. Za sve uspješne polaznike naposljetku organiziramo i posjet jednom glazbenom festivalu da svi zajedno učimo iz prakse, dodao je Jovanović.

Prijave traju do 31. studenog, putem FB stranica Udruge Ri Rock, a jedini uvjet je da imate do 30 godina života.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!