S 2,75 promila u krvi vozio po nogostupu, udario u parkirani auto i rasvjetni stup pa pobjegao s mjesta nesreće

Najveća koncentracija alkohola od 2,75 g/kg izmjerena je 59-godišnjaku koji je upravljajući osobnim vozilom marke Škoda, riječkih registracijskih oznaka 5. listopada oko 13.35 sati na području Vrbovskog vozio po nogostupu, udario u parkirano vozilo marke VW Golf te u rasvjetni stup, nakon čega se udaljio s mjesta prometne nesreće.

Rijeka – Proteklog  tjedna  na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 72 prometne nesreće, u kojima je šest osoba lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 800 tisuća kuna. U prometnim nesrećama sudjelovalo je 12 stranih državljana, ali i pet alkoholiziranih vozača.

Alkotestirano je 366 vozača, od kojih je kod njih 44 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, kod jednog do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači), a tri vozača su odbila provjeru alkoholiziranosti. Od alkoholiziranih vozača najviše, njih 21 je bilo u dobi iznad 35. godine života, 14 ih je bilo u dobi između 25. i 35. godine života, a 13 u dobi između 18. i 25. godine.

Najveća koncentracija alkohola od 2,75 g/kg izmjerena je 59-godišnjaku koji je upravljajući osobnim vozilom marke Škoda, riječkih registracijskih oznaka 5. listopada oko 13.35 sati na području Vrbovskog izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Spomenuti je vozio po nogostupu, udario u parkirano vozilo marke VW Golf te u rasvjetni stup, nakon čega se udaljio s mjesta prometne nesreće. Ubrzo je pronađen,  zadržan u službenim prostorijama policije i doveden na mjerodavni prekršajni sud, gdje mu je sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama izrečena novčana kazna u iznosu većem od 10.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od pet mjeseci.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!