S dva promila prešao na suprotnu stranu ceste i zabio se u Talijana

Zbog izazivanja prometne nesreće i vožnje pod utjecajem alkohola, 50-godišnjak je prijavljen prekršajno te mu je predložena ukupna novčana kazna od najmanje 12.000  kuna. 

Rijeka – Tijekom proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske policija je pojačano nadzirala promet, a u cilju sprječavanja najtežih nesreća te poglavito stradalih i ozlijeđenih sudionika.

Tako su nadzirane kategorije vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja vozila, zatim nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisne uporabe mobitela, kao i svi ostali prekršaji kojima se ugrožava sigurnost prometa na cestama.

U spomenutom razdoblju ukupno su zabilježena 152 prometna prekršaja. Najveći je broj prekršaja evidentiran u kategoriji prekoračenja dopuštene brzina kretanja vozila – 40 prekršaja, slijedi 13 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, zatim pet prekršaja upravljanja neregistriranim i neispravnim vozilom, po dva prekršaja nepropisne uporabe  mobitela u vožnji, kao i isti broj upravljanja vozilom prije stjecanja prava. Evidentiran je i jedan prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa te ostalih 89 prekršaja.

U akciji je ukupno alkotestiran 121 vozač. Najveća koncentracija alkohola od 1,99 g/kg izmjerena je u subotu, 28. prosinca, 50-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Renault, riječkih registarskih oznaka. On je oko 19.50 sati izazvao prometnu nesreću na području Pasjaka na DC-8 gdje nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju na cesti pa je u zavoju izgubio nadzor nad vozilom i prešao na suprotnu stranu kolnika.Tu se izravno sudario s drugim osobnim vozilom, marke Nissan, talijanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 76-godišnji vozač. U nesreći su lakše ozlijeđeni talijanski vozač i putnik iz tog vozila.

Zbog izazivanja prometne nesreće i vožnje pod utjecajem alkohola, 50-godišnjak je prijavljen prekršajno te mu je predložena ukupna novčana kazna od najmanje 12.000  kuna.

Što se tiče evidentiranih koncentracija, 10 vozača je imalo koncentraciju alkohola od 0,51 do 1,00 g/kg, dok je po jedan vozač u kategoriji koncentracija alkohola između 1,01 do 1,50,  iznad 1,50 g/kg i s koncentracijom do 0,50 g/kg (mladi i profesionalni vozači).

Najveća brzina zabilježena je u petak, 27. prosinca u 12.50 sati na području Dramlja na Jadranskoj magistrali. Vozač, starosti 47 godina,  s osobnim vozilom marke VW Tiguan, riječkih registarskih oznaka, kretao se brzinom od 126 km/h iz Crikvenice u smjeru  Rijeke, na mjestu gdje je brzina kretanja ograničena na 60 km/h.

Zbog počinjenog prekršaja, predložena mu je novčana kazna od 5.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od mjesec dana, sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.