ERSTE AD

Šaroliki program HKD-a u studenom: Od predstava preko glazbe do stand-up komedije

Da smijeha ne izostane u HKD-u ni ovog mjeseca pobrinut će se stand up komičari Marina Orsag s programom Šarena ovca obitelji i Marko Dejanović s Prostim faktorima, te popularni Maca s predstavom Mahalac, a očekuje nas i hit komedija Žena mog muža.

Rijeka – U šaroliki program studenog ulazimo s 25. revijom lutkarskih kazališta na kojoj će u HKD-u biti izvedeno 5 predstava iz Zagreba, Zadra, Mostara, Osijeka i Splita, te jedna radionica koja objedinjuje operu, kemiju i glazbu. Odmah nakon ovog festivala, nastavljamo s drugim, međunarodnim filmskim festivalom Uhvati film, koji se opet održava u našoj pristupačnoj kući, jer se radi o festivalu koji se bavi temom invaliditeta. A krajem mjeseca nadoknađujemo i odgođenu predstava s festivala suvremenog plesa Periskop C8H11NO2 Jakova Labrovića. U ovom nas mjesecu očekuje još jedna predstava suvremenog plesa – predstava Koloplet plesnog studija Axis, dok je zbog nemogućnosti dolaska izvođača iz Njemačke planirano gostovanje Cokoon Dancea s predstavom Body Shots odgođeno na ljeto 2021. godine kada će predstava biti dio mini-festivala suvremenog plesa Port of dance, javila je Jelena Tondini iz Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku.

Istaknula je kako publiku očekuju dva koncerta. Obljetnički koncert mješovitog zbora Rijeka – Sempre Allegro kojim zbor slavi šest godina djelovanja te već tradicionalni 7. po redu Susret u sevdahu. Da smijeha ne izostane u HKD-u ni ovog mjeseca pobrinut će se stand up komičari Marina Orsag s programom Šarena ovca obitelji i Marko Dejanović s Prostim faktorima, te popularni Maca s predstavom Mahalac, a očekuje nas i hit komedija Žena mog muža.

Revija lutkarskih kazališta povodom svojeg 25. izdanja ulazi i u Galeriju Kortil s izložbom Lutkarska luka, a drugi dio studenog rezerviran je za izložbu Glowing globe – Sound of Science Centra za inovativne medije APURi.

– Zbog trenutne situacije s korona virusom svi programi su podložni promjenama, te vas molimo za razumijevanje ukoliko dođe do promjene, odgode ili otkazivanja nekog od navedenih programa. Također, molimo vas da se prilikom boravka u HKD-u pridržavate propisanih mjera za sprečavanje širenje virusa te da nosite maske za vrijeme trajanje programa, kazali su iz HKD-a.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }