Saznajte na koji su način povezani Ivana Brlić Mažuranić i Rijeka

Saznajte na koji su način povezani Ivana Brlić Mažuranić i Rijeka

FOTO: uniri.hr

Nekoliko je hrvatskih gradova više ili manje upisano u biografiju Ivane Brlić Mažuranić. Osim Ogulina kao grada rođenja i Broda na Savi kao grada u kojemu je ova slavna književnica najduže živjela te Zagreba u kojemu je često povremeno boravila i u njemu umrla, u njezinu je životu zarana svoje mjesto zauzela i Rijeka.

Rijeka – U srijedu, 17. listopada 2018. s početkom u 18 sati u Dvorani izložbe ”Glagoljica” u Sveučilišnoj knjižnici Rijeka, Dolac 1, bit će održano predavanje ”Ivana Brlić Mažuranić i Rijeka”, posljednje u ovoj godini iz ciklusa Colloquia Fluminensia – razgovori s baštinom u Sveučilišnoj knjižnici. Predavanje će održati dr. sc. Vinko Brešić s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Nekoliko je hrvatskih gradova više ili manje upisano u biografiju Ivane Brlić Mažuranić. Osim Ogulina kao grada rođenja i Broda na Savi kao grada u kojemu je ova slavna književnica najduže živjela te Zagreba u kojemu je često povremeno boravila i u njemu umrla, u njezinu je životu zarana svoje mjesto zauzela i Rijeka. Prvi je put u Rijeku došla u petnaestoj godini o čemu je ostavila nekoliko zapisa, a onda relativno kasno kada joj se najstarija kći Nada Brlić udala za dr. Viktora Ružića, riječkog odvjetnika i političara. O tim zapisima i o ulozi Rijeke u autoričinu životu i djelu opširnije se govori u ovome izlaganju.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!