56. Međunarodni festival kazališta lutaka – PIF: Riječki lutkari predstavljaju „Gdje su nestale čarapice?“

Autor: Marina Pauletić 19.09.2023

gdje_su_nestale_carapice_gkl

Gradsko kazalište lutaka Rijeka u Kulturnom centru Travno gostovat će u četvrtak, 21. rujna.

Rijeka - Gradsko kazalište lutaka Rijeka u četvrtak, 21. rujna sudjelovat će na 56. PIF-u, u Zagrebu, na svom prvom kazališnom festivalu u novoj sezoni 2023./2024., i to s doživljajnim kazalištem za bebe „Gdje su nestale čarapice?“ autorice koncepta i redateljice Mile Čuljak.

U Zagrebu se od 15. do 21. rujna održava 56. Međunarodni festival kazališta lutaka – PIF u organizaciji Kulturnog centra Travno. Tijekom sedam dana festivala, koji je natjecateljskog karaktera, gostuje 14 kazališta i kazališnih skupina iz dvanaest zemalja – Austrije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Češke, Italije, Izraela, Južne Koreje, Poljske, Slovenije, Srbije i Španjolske. Planirano je ukupno održati 21 izvedbu. Urednica službenog dijela programa je dr. sc. Livija Kroflin uz suglasnost Umjetničkog savjeta PIF-a.

Gradsko kazalište lutaka Rijeka u Kulturnom centru Travno gostovat će u četvrtak, 21. rujna u 10:00 i 11:30 sati s kazališnom formom koja se vratila nakon pandemijskih godina – doživljajnom kazalištu za bebe i najmlađu djecu koja još puze, koja su tek prohodala, djecu u pelenama naslova „Gdje su nestale čarapice?“, čija je autorica koncepta i redateljica Mila Čuljak. Autorsku ekipu čine i scenografkinja, kostimografkinja i autorica vizualnog identiteta Mejra Mujičić te skladatelj Adam Semijalac.

Koautori ove predstave na rubu između kazališne izvedbe s animacijskim elementima i likovno-zvučne instalacije u prostoru su Alex Đaković, Damir Orlić i David Petrović, a izvođači na ovom festivalu bit će već spomenuti Alex Đaković i Damir Orlić te Petra Vučković.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...