7. Empeduja punk festival počinje sutra

Autor: Nikola Cvjetović 11.08.2022

wp-content/uploads/2020/08/empeduja-punk-festival-gemist-subota-4.jpg

Festival ima i svoju aktivističku notu te se u startu ograđuje od bilo kakvog oblika fašizma, nacizma, rasizma, seksizma, homofobije i svih sličnih gluposti s porukom da nipošto nisu dobrodošle na festival ili skraćeno - NAZI PUNKS F*CK OFF!

Rijeka - Sedmo po redu izdanje festivala ovo ljeto održat će se 12.i 13. kolovoza na plaži Bivio, pored istoimenog beach bar-a Empeduja. Na plaži Bivio u sklopu beach bara Empeduja svake godine na isti datum okupe se poklonici punka iz cijele regije.

Od programa izdvajamo nastup legendi , ljubljanskog hardcore punk banda Odpadki civilizacije. Prvi počeci benda Odpatki civilizacije kreću daleke 1982. godine a prvi nastup je zabilježen 1983. u Ljubljani. Bili su i predgrupa Exploitedu 1985. u Ljubljani. Nakon dugo vremena odlučili su se za povratak na scenu te su poslije 36 godina zasvirali 1.4.2022. u klubu Gromka u Ljubljani. Odpadki civlizacije slove za jedan od prvih hardcore punk bandova u Sloveniji i ex Jugoslaviji. Tu su još i hardcore punk bend Totalni promašaj iz Kraljeva. Totalni promašaj je jedan je od najznačajnijih predstavnika čuvene kraljevačke punk/hc scene iz devedesetih godina prošlog stoljeća. S istom energijom i pjesmama koje pogađaju pravo u metu poslije višegodišnje pauze ponovno su se okupili i krenuli sa svirkama i snimanjem.

Podsjetimo, Empeduja punk festival je nastao 2016. nakon slučajnog susreta Damira Čargonje Čarlija i tada mladog riječkog punkera Raya Vučinića Škota. Škot ga je stopirao iz Rijeke prema Grobniku od kuda vuku iste korijene i dogovor je postignut. Sedam godina kasnije imamo jedan od najautentičnijih i najpoznatijih festivala ovakvog tipa u okruženju. Festival ima i svoju aktivističku notu te se u startu ograđuje od bilo kakvog oblika fašizma, nacizma, rasizma, seksizma, homofobije i svih sličnih gluposti s porukom da nipošto nisu dobrodošle na festival ili skraćeno - NAZI PUNKS F*CK OFF! Empeduja Punk festival je program u sklopu manifestacije Ljeto na Kantridi. Organizator je tvrtka Novi turizam d.o.o.. Projekt se u potpunosti samofinancira. Zbog situacije s pandemijom virusa COVID 19 mole se svi gosti da se pridržavaju svih aktualnih preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze!

Program 7. Empeduja punk festivala

Petak, 12.08. 2022., 20 sati
Totalni promašaj (Kraljevo)
Vipera (Zagreb)
Koridor (Zagreb)
Štrace (Zagreb)

Subota, 13.08.2022., 20 sati
Odpatki civilizacije (Ljubljana)
Pestartz (Sombor)
Crustalno jasno (Mostar)
Liquid supercharge (PULA)

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...