Alex Jadro objavio novi singl i odnio pobjedu u The Voice natjecanju – „The voice of the Ocean“ u Dubaiju

Autor: Marina Pauletić 03.02.2023

alex_jadro-97213 Snimila: Annett Rademan

Podsjetimo, Alex Jadro je riječki glazbenik koji je s niti 10 godina imao svoj prvi band „Zvjezdane staze“.

Dubai/Rijeka - Nakon nedavnog predstavljanja povratničkog singla „Zora, djeva“ Alex Jadro, glazbeno ime koje svoju međunarodnu karijeru gradi već 40-ak godina, bilježi još jedan uspjeh i to na licenciranom The Voice natjecanju „The voice of the Ocean“ koje se održalo u Dubaiju.

Podsjetimo, Alex Jadro je riječki glazbenik koji je s niti 10 godina imao svoj prvi band „Zvjezdane staze“, čiji su članovi bili i Žanil Tataj Žak te Damir Matić. Tijekom tinejdžerskih godina bio je i član novovalnog banda „The Burek“ s kojim snima četiri autorske skladbe kojih je sam i autor, a 1984. godine band bilježi nastup u popularnoj emisiji „Patuljci pojma nemaju“. Nakon brojnih nastupa na gitarijadama, Ri Rocku i drugim festivalima, krajem 80-ih Jadro postaje član grupe „Daltoni“ koja je bilježila lijepu popularnost na Kvarneru. U drugom dijelu devedesetih Alex prihvaća ponudu banda „Fireball“ i započinje inozemnu karijeru koja i dalje traje. Glazbenoj karijeri pridodao je i onu uspješnu poduzetničku, no glazba je bila i ostala prva ljubav.

Nedavno se predstavio novom skladbom „Zora, djeva“, koju potpisuje kao autor glazbe i teksta, dok aranžman potpisuje Robert Grubišić, a koja je uz potporu klape Jadro snimljena u studiju Adria Records te je na hrvatsku glazbenu scenu donijela pop skladbu bogatu etno zvukom.

Uspješnu karijeru Alex nastavlja već spomenutim nastupom na natjecanju „The voice of the Ocean“ u Dubaiju gdje je uvjerljivo osvojio prvo mjesto u finalu izvevši skladbu „Suspicious Minds“ legendarnog Elvisa Presleya. Bila je to još jedna potvrda kvalitete ovog kantautora.

U vremenima koje dolaze, Jadro priprema nove skladbe, a do tada možete uživati u skladbi „Zora, djeva“ koju možete poslušati ovdje.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...