Američka "Večer plesnih koreografija" uz izvrsne Gaspard&Dancers 8. listopada u HKD-u

Autor: Sandra Turkalj 27.09.2022

Vecer_plesnih_koreografija_-_Gaspard_dancers

Ovi američki plesači po prvi će se puta predstaviti u Hrvatskoj, a čak dvije koreografije doživjet će svoju svjetsku premijeru upravo na sceni HKD-a!

Plesna kompanija Gaspard&Dancers dolazi iz Sjedinjenih Američkih Država i po prvi će se puta predstaviti u Hrvatskoj 8. listopada u 20 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku. U toj "Večeri plesnih koreografija" riječka će publika moći svjedočiti virtuoznosti osmero izvrsnih plesača koji će se predstaviti kroz cjelovečernji program sastavljen od pet različitih koreografija – Sodo/Waterfall, Noula, 27, Pothos i L'esprit/The spirit. Kuriozitet ove večeri je i da će dvije od koreografija (Sodo/Waterfall i Noula) doživjeti i svoju svjetsku premijeru upravo na sceni HKD-a.

Američki koreograf Gaspard Louis, rodom s Haitija, osnovao je kompaniju Gaspard&Dancers 2009. godine, s kojom gostuje širom Sjedinjenih Američkih Država, kao i na pozornicama diljem svijeta kao što su Rusija, Južna Koreja, Bermuda i dr. Gaspard Louis svoju inspiraciju pronalazi u raznolikom spektru tema, od katastrofe izazvane potresom na rodnom Haitiju, do inspiracije likovnim djelom Jean-Michela Basquiata.

"Njegov rad... pokazuje njegovu vlastitu kvalitetu pokreta izvedenih bez ikakvog napora, čak i kada zahtijeva veliku snagu, fleksibilnost i kontrolu. Njegov rad utjelovljuje emocije koje dotiču srž naše ljudskosti.", kazala je Susan Broili iz The Herald Suna za koreografije Gasparda Louisa.

Večer plesnih koreografija rijetka je prilika u našem gradu za takvu plesnu poslasticu, koju svakako ne smijete propustiti, a ulaznice se mogu nabaviti putem portala MojeKarte.hr

Više sa portala torpedo.media ...