Ana Vilenica predstavila svoju viziju Ane Katarine Zrinski

Autor: Sanja Tumara 29.10.2023

ana_katarina_predstava_grobnik Foto: Katedra Čakavskog sabora Grobnišćine

Vilenica je u Kaštelu Grobnik publici ponudila rekapitulaciju burnog života jedne od najpoznatijih kćeri obitelji Frankopan.

Grad Grobnik - Pod pokroviteljstvom kulturno–turističke rute Putovima Frankopana, a u suradnji s Katedrom Grobničkog sabora Grobnišćine, u grobničkom je Kaštelu nastupila poznata glumica Ana Vilenica. Ona je publici ponudila rekapitulaciju burnog života jedne od najpoznatijih kćeri obitelji Frankopan. Datum izvedbe, 27. listopada, nije slučajno odabran, budući da se tada obilježava 382. godina od velikog karlovačkog vjenčanja Ane Katarine i Petra Zrinskog.

Ana Vilenica pružila je impresivnu izvedbu i svim je svojim umjetničkim bićem uronila u nesretnu sudbinu Ane Katarine Zrinske, supruge Petra Zrinskog i sestre Frana Krste Frankopana, jedne od najtragičnijih figura hrvatske povijesti. Ispričana priča još je tragičnija, jer je skrivena teškim pokrovom strašnog zaborava, možemo reći čak i nebrige za vlastitu povijest.

U svakom slučaju, bila je ovo večer za pamćenje u grobničkom frankopanskom kaštelu, najprimjerenijem mjestu za ovakve predstave, poručuju iz multimedijalnog centra Katedra Čakavskog sabora Grobnišćine.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...