Art kino poziva mlade između 18 i 25 godina da predstavljaju Hrvatsku na 80. Venecijanskom filmskom festivalu

Autor: Ana Šumanović 01.03.2023

wp-content/uploads/2019/06/Rije%C4%8Dko-Art-kino-%C4%87e-od-1.-do-5.-srpnja-biti-doma%C4%87in-tre%C4%87eg-izdanja-manifestacije-Rij.jpgIlustracija

Video i prijavnicu treba poslati putem WeTransfera na e-poštu pr@art-kino.org.

Rijeka - Imaš između 18 i 25 godina i u društvu si poznat/a po tome što si filmofil/ka? Inicijativa 27 Times Cinema već 12 godina pruža priliku mladima da steknu iskustvo te prošire svoje vidike na polju kinematografije i to na, ovogodišnjem jubilarnom, 80. Venecijanskom filmskom festivalu.

Europa Cinemas mreža je kina koja u suradnji s Europskim parlamentom te programom Venecijanskog filmskog festivala Giornate degli Autori (Autorski dani) više od desetljeća održava ovu izuzetnu inicijativu pri kojoj odabrani mladi kandidati imaju priliku postati članom žirija na spomenutom prestižnom festivalu.

Nagrada LUX, koju dodjeljuje Europski parlament i Europska filmska akademija, u svojoj srži teži ka poticanju diskursa na području politike, raznolikosti i solidarnosti, razvoju europskih (ko)produkcija te uklanjanju jezikom postavljenih barijera, a kandidati/kinje će osim sudjelovanja na Venecijanskom filmskom festivalu moći aktivno sudjelovati u promociji i dodjeli iste.
Art-kino u potrazi je za trima kandidatima/kinjama koji ulaze u završnu selekciju te imaju šansu predstavljati ne samo kino već i Hrvatsku na 80.Venecijanskom filmskom festivalu.

Idealni kandidati ispunjavaju sljedeće kriterije:
1) redoviti su polaznici filmskih projekcija i ljubitelji filma u rasponu o 18 do 25 godina
2) elokventni su te se komunikacijske vještine među ostalim očituju i aktivnošću u sferi društvenih mreža
3) spretni u pismenom izražavanju u oblicima poput članaka i blogova
4) vješti u kreiranju podcastova, blogova, videomontaže, fotografija ili bilo kojih drugih komunikacijskih vještina koje će kandidatu omogućiti aktivno sudjelovanje u planiranoj kampanji

Prijava treba sadržati:

1) Video kojim tumačiš što Europa tebi predstavlja.
2) Online prijavnicu koju moraš popuniti na engleskom jeziku (https://form.jotform.com/EuropaCinemas/27TC-application-form-202)

Video i prijavnicu treba poslati putem WeTransfera na e-poštu pr@art-kino.org.

Dužnosti izabranih kandidata biti ćep risutnost u Veneciji prije početka samog festivala, od utorka 29. kolovoza do nedjelje 10. rujna 2023., članstvo u žiriju u utrci za nagradom Giornate degli Autori, sudjelovanje ćeš u okruglim stolovima, raspravama, masterclass programima i radionicama, doprinos mrežnoj stranici i društvenim platformama mreže Europa Cinemas, promoviranje Nagrade publike LUX, pomaganje u organizaciji i pohađanje događaja u sklopu Nagrade publike LUX (uglavnom između rujna i ožujka naredne godine) i sudjelovanje u LUX selekcijskom panelu 2023. (1-2 dana između lipnja i rujna naredne godine).

Europski parlament pokrit će putne troškove i troškove smještaja mladih sudionika za svih 13 dana događanja, Europa Cinemas će se pobrinuti za džeparce dok će Giornate biti zadužen za organizaciju sudionika i njihove akreditacije.

Rok za prijavu je 30. travnja 2023. u 12 sati, a više ingormacija o samoj prijavi dostipno je na web stranici Art-kina.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...