ART supermarket u Relativnoj galeriji

Autor: Nikola Cvjetović 29.11.2022

relativna_art_galerija__5_

Dođite u Relativnu da ovu stvar istražite, a usput kupite neku umjetninu za sebe i svoje najdraže, jer kako ističu
'prodati umjetničko djelo je također umjetnost'.

Rijeka - U Relativnoj galeriji (Pomerio 18) danas 29. studenog, od 18 sati na rasporedu je ART supermarket.

relativna_art_galerija__1_

- Budući građani radije ulaze u market nego galeriju, u mjesecu mega kupnje, naša galerija pretvara se u market, i to kakav - SUPERMARKET. Cijene umjetnina su snižene/srozane i do 70%. Tu su i posebne ponude, košarice i božićne pjesme (za koje je dokazano da potiču kupnju). Nijedna umjetnina nije skuplja od 999 kn. Zar to nije senzacionalno? Sve se urotilo da postanete vlasnikom umjetnine. Budući da je sve već kupljeno što nam je moglo trebati, (a većinom nije trebalo), potrošačku radost sad pronalazimo u kupnji umjetničkih djela, okružujemo se njima i stvaramo profinjen umjetnički ugođaj svog doma, s energijama visokih duhovnih vibracija. (Usputni efekt kojeg svjesno ili nesvjesno proizvodimo – smanjujemo kupnju industrijskih proizvoda, baziranih na eksploataciji jeftine ili besplatne radne snage, sabotiramo logiku kapitalizma, koji u želji za profitom proizvodi goleme količine nepotrebnih roba/smeća, koje nas ubrzano tjera u propast). A božićne poklone ionako kanimo kupiti. Ukratko, umjesto u shopping centar, dođite u Relativnu galeriju, poručili su iz Relativne galerije.

relativna_art_galerija__6_

U predbožićnom vremenu, kad materijalizam našeg društva doseže svoje vrhunce, razloga da galerija sebe naziva supermarketom ima puno: preživljavanje, zarada, stvaranje uvjeta za daljnji rad, grupni performans, provociranje reakcije, diskusije, podrivanje neprijatelja iznutra… ili samo dobra zabava, koja je sama po sebi dovoljan razlog.

Dođite u Relativnu da ovu stvar istražite, a usput kupite neku umjetninu za sebe i svoje najdraže, jer kako ističu
'prodati umjetničko djelo je također umjetnost'.

Radno vrijeme Art supermarketa je u utorak i subotu od 10 do 12 sati, a pon/uto/sri/čet/petak od 17 do 20 sati. Akcija će trajati do 23. prosinca.

relativna_art_galerija__4_
pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...